Bukefalos 26 år!

Var köper man

B

**BORTTAGEN**

Uteburar i "nät"? Gärna såna där "Trekantiga". Menar alltså såna där man har på sommaren med nätbotten så kaninen kan äta gräs. På internet.
 
V

Vargdotter

Antingen bygger man en själv, eller så kan man kolla annonserna! :) Det finns också en hel del djuraffärer som säljer trekantsburar. Har din djuraffär inte sådana inne kan du be dem beställa.
 
M

Marie_C

Köp kompostgaller i stället. De är jättebra! Om du tänkt använda trekantsbur så använd utan nät i botten, kaninen ska kunna gräva. Sådana är jättelätta att bygga själv.
/Marie
 
E

empty

varför överhuvudtaget bry sig om att KÖPA en sådan svindyr bur???
fruktansvärt oekonomiskt!
bygg en själv, det är enkelt, billigt och bättre kvalitetsmässigt sett.

burarna man köper är ofta alldeles för små och låga i tak. inte sällan har de också nät i botten, vilket är rent j*kla djurplågeri!!!

det finns ingen mening med att ha en kanin i betesbur om den inte får följa sina naturliga instinkter och gräva.
mina kaniner gräver sig aldrig ut utan gräver hålor - men inte med syftet att ta sig ut.
har du en kanin som ständigt gräver för att ta sig ut ur buren då har du en kanin som inte trivs.
då får man försöka hitta en annan lösning.
men nät i buren - fy f streck n! :mad:
 
T

TjejTjejen

Vad är det för fel med nät i botten? Har nät i mina gräsburar. Nätet har jag så att andra djur inte ska kunna komma in. Använder när med stora maskor (typ 4x4). Grävmöjligheten går att fixa på annat sätt. Sätt in en djup ganska stor låda (minst 50x50) gräv upp en stor gräsbit och stoppa i lådan, perfekt tycker i alla fall jag.

Jag anser att det är bättre för kaninerna (pratar bara om sommaren)att sitta i en rymlig gräsbur (MINST 1x2m) med sikt åt prinsip alla håll än att sitta i en vinter bur med endast syn åt ett håll. Det ger mkt mer stimulans. Såklart bör det finnas ngt skyddat hus eller liknande i gräsburen.
 
B

**BORTTAGEN**

Dom är ju i rasthagen nästan hela dagen förutom på natten då jag inte kan lämna dom där (inget tak), så där får dom ju gräva.
 
E

empty

du kan aldrig hindra kaninen från dess grävinstinkt. de river sönder klorna om de försöker gräva mot en gallerbotten.

och självklart har man sådan uppsikt över gräsburarna att något ovälkommet djur inte tar sig in.
 
B

**BORTTAGEN**

Har aldrig haft någon bur med golv, och kaninerna har aldrig grävt, så varför inte skaffa en med gallergolv då dom rear ut dom i stan, dom gräver ju ändå inte och är i rasthage utan golv hela dagarna.
 
E

empty

är det meningen att du ska ha dessa trekantsburar som året runt boende????????
 
M

maiden

Ja granngården säljer dom men jag vet inte om dom gör det på vintern...
 
B

**BORTTAGEN**

vem fn snackar du till? varffö säger du det till mig eftersom jag bara skrev: du kan köpa det nästan överallt :)
 
B

**BORTTAGEN**

Vet någon nån hemsida dom säljer såna?
Empty, varför skulle dom bo i dom året om?
 
E

empty

" Dom är ju i rasthagen nästan hela dagen förutom på natten då jag inte kan lämna dom där (inget tak), så där får dom ju gräva. "

fattade det här som att de skulle vara i trekantsburarna på natten?
du kan inte isolera en trekantsbur och kan därför inte fungera som vinterbostad åt kaninen. självklart kan kaninen vistas i trekantsburen dagtid på vintern.
eller så fattade jag det hela fel? :smirk:


by the way - fortfarande har det inte kommit upp några vettiga argument varför man ska ha nät i botten.
att det är ett skydd för djur är bullshit. ingen ansvarig djurägare lämnar sitt djur utan uppsyn såpass länge att ett vilt djur skulle våga sig fram och hinna gräva sig in i buren.

vilda djur är i farten mest nattetid eftersom de är skygga för människor. av den anledning övernattar mina kaniner i sina stora burar på ben ovan mark även på sommaren.
har man kaninen ute i en betesbur med nät i botten även nattetid hjälper det föga mot vilda djur som ser kaninen som byte. även om djuret ifråga inte kan ta sig in i buren kan det ändå stressa kaninen till döds. kaninen vet inte att räven/nått annat djur INTE kan ta sig in i buren - kaninen känner sig fortfarande som ett bytesdjur, vilket är dess naturliga instinkt.
 
B

**BORTTAGEN**

Nejnej :D
Trekanten skulle jag använda på sommaren på nattetid, på vintern bor dom i växthuset och höst/vår i flerfacksburar.
 

Liknande trådar

Foder & Strö Vår C-ponny fick fång i början på mars, har stått på box till slutet på april och därefter i en sjukhage på ca 12x12. Nu efter sista...
Svar
3
· Visningar
672
Hemmet På sommaren vill jag gärna vara utomhus på dagarna när jag har semester eller det är helg. Vill gärna ha beprövade recept på rätter som...
Svar
15
· Visningar
525
Hundavel & Ras Ursäkta om det börjar bli tjatigt med såna här trådar. Har läst flera gamla men inget som stämmer in så bra på vad jag söker. Innan har...
11 12 13
Svar
259
· Visningar
14 710
Övr. Djur Hej! Jag ska köpa 2 kaniner ganska snart. Är det något speciellt jag behöver tänka på? Och är de någor jag borde fråga uppfödaren...
Svar
7
· Visningar
708

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Duvor
  • Fjärilar!

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp