Ridning 10:orna kapitel 9

@Diabetikern Ser fantastiskt ut!

Själv har jag inlett projekt kondition och styrka med min häst, galoppintervaller en gång i veckan och så försöker vi hoppa små sockerbitsstuds varje vecka också.

Har också tagit itu med tömkörningen och han går riktigt fint där trots att jag är nybörjare. Enda problemet är när det är andra hästar på samma halva av ridhuset, han blir så otroligt ofokuserad när han måste dela banan med andra hästar.
 
@Diabetikern Är det inte lagen om allts jävlighet som säger att det alltid är den dyraste sadeln? ;)
Jag var hos sadelutprovaren i lördags och vi kom fram till att vi bara skulle värma om den existerande dressyrsadeln till en storlek mindre. Min plånbok blev mycket lycklig tills jag på något sätt lyckades få med mig även en hoppsadel hem. Hur gick det till?:cautious:
 
Blev ingen sadelutprovare igår. De ligger i magsjuka :(

Vi får se när jag vågar rida nästa gång. Efter ridturen på bilden vågade jag inte köra mer. Låsningen vi släppte på ändrade så mycket och sadeln jag har är bara så fel så det finns inte

Känns surt nu. Köpte Eline i Juli och vi har knappt kommit igång :(
 
@Esswe Vilken härlig häst du har, jättefin runda och du rider så mjukt och trevligt :)!

@Diabetikern Härligt med ny sadel!

Koop har fått vila hela januari eftersom jag fick problem med att han slog i galoppfattningarna. Det har hänt så mycket i kroppen på det halvåret jag haft honom så tänkte att vila nog var behövligt innan jag stirrade iväg till kliniken. Skickade även iväg min dressyrsadel på breddning men är ganska besviken på att den inte är mer breddad, tyckte det var minimal skillnad. Är rädd för att han behöver en ännu vidare sadel. Nu går han i hoppsadeln bara och hittills har jag inte fått en enda spark i nån fattning :). Rider dock bara ut och njuter av det helt perfekta underlaget nu! Igårkväll var jag och en vän ute och galopperade och vi kunde utan problem ligga bredvid varandra i ganska högt tempo utan att hästarna drar eller gör andra dumheter. Älskar den trygga känslan han ger mig! På vägen hem travade vi en lång sträcka och han var så fin i formen, släppte ner underhalsen, reglerbar i tempo och helt avspänd. Han är helt och alldeles fantastisk i det läget :heart.
http://instagr.am/p/Bto26DrH6Oh/
 
Jag rider min häst just nu ca 3 dagar i veckan, en veckodag och så lördag söndag. Har nästan enbart ridit ut eftersom det endast varit det som funkat, antingen stenhård ridbana utan snö eller så är den kladdig och lös nu efter en veckas regn. Grusvägarna däremot är perfekta så det finns ju ingen anledning att klaga på underlaget. Veckan innan dess var det snö och då hade jag ett stubbfält som fungerade helt ok.

Vi tränar en del tempoväxlingar i galopp eftersom det är det som behövs helt enkelt, hon behöver bli starkare. Vi tränar också en del byten, både enkla och i språnget. Det går ganska bra. Upplever att hon byter lugnare när vi rider ut, på banan blir hon gärna lite väl taggad och avslutar med ett bakutsprång och blir sen väldigt på och överladdad varvid jag inte kan göra några fler byten den dagen. Hade egentligen behövt ta lite hjälp av tränare men nu är det så otroligt mycket man läser om virus hit och dit så jag vågar knappt köra hemifrån med hästen längre, jag har ju två dräktiga ston och jag är väldigt orolig för dem med tanke på allt som man läser om på Facebook framförallt.
Det är bara ca 2 månader kvar av deras dräktighet så jag har tänkt att jag skulle hålla mig hemma tills dess.

Vill inte ställa av hästen helt men tanken har slagit mig att kanske hon borde få lite helvila nu ändå när jag ändå inte har något planerat? Jag har tänkt ändå att om hon rids några gånger i veckan så är hon ju i alla fall igång och vi tränar på vissa moment så det är ju inte helt stiltje utvecklingsmässigt, hoppas jag.
Men säsongen drar igång och jag är lite sugen på att komma igång jag med. Idag har jag varit funktionär på klubbens hopptävlingar, jättekul och inspirerande.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Jag saknar mig själv

Radannonser

  • Underbart fuxsto stäljes.

Hästnyheter

Bukefalos

  • Krasch i Chrome
Upp