åka bort o lämna katterna?

P

pingula

jag har en liten fundering! hur länge tycker ni man kan lämna katter ensamma (2 st) utan att nån kommer o ger dem mat eller gör rent lådan? de har fri tillgång till torrfoder för jämnan. tacksam för synpunkter!
 
P

pingula

ok! enledningen till att jag undrar är att mina kattlösa vänner tycker jag kan åka o hälsa på dem på lördan o sova kvar o åka hem på söndan. jag är/har hittills varit tveksam till om vad katterna tycker om det! å andra sidan så är de själv på nätterna eftersom jag inte har dem i sovrummet. jag får fundera på det här lite!
 
Vi har också två. En gång har vi lämnat dem över natten. Då fyllde vi alla mat- och vattenskålar och ställde fram en extra kisslåda. Det gick bra - men visst tar man också en risk. Skulle något hända är man ju inte där.

mandalaki
 
Jag tycker du med gott samvete kan åka bort en natt. Det har jag gjort och då ställt fram en extra kattlåda och fritt med mat.
Visst kan det hända något, men det kan det göra när man jobbar eller är i skolan också.
En natt klarar dom sig.
 
K

Kiddo

Vi lämnade kise över natten en gång och det gick alldeles utmärkt trots RASANDE oväder under natten (just därför kunde vi inte ta oss hem). :)

Och i somras, när päronen var på semester, fick han också vara ensam ett dygn (lite mer t.o.m.). Då fick han en STOR portion burkmat precis innan jag åkte + en STOR skål torrfoder, och så två skålar vatten, med kylklamp under den ena. Så det gick ingen nöd på honom. :)

...han hushåller själv med maten när ingen är hemma. Helst äter han inte alls förrän mamma (d.v.s. jag) befinner mig på rätt sida rumsdörren. Så han vet att han får mat när det tar slut.
 
I

Icebabe_1

tycker lika som hon som svarade dig först.
ett dygn bara är nog för katter att vara ensamma,lenger tid då får du skaffa nån som kan ta hand om dom så lenge
 

Liknande trådar

Övr. Katt Jag funderar lite på hur man göra rent praktiskt om man behöver kattvakt. Grannen som jag kan fråga om det bor 10 minuter bort, enkel...
2
Svar
29
· Visningar
1 994
Senast: Wille
·
Övr. Katt Om en vecka är vi bortbjudna över helgen. Min man vill åka men jag tycker inte katterna är redo att lämnas ensamma än. De kommer då ha...
Svar
13
· Visningar
1 368
Senast: IngelaH
·
Katthälsa Hej! Jag ger idag RC Veterinary Urinary S/O Moderate Calorie till mina två katter. Min svarta katt har haft urinsten för flera år sen...
Svar
0
· Visningar
460
Senast: Nikan
·
Katthälsa Jag med familj har bott utomlands i sambons hemland under en del av föräldraledigheten i 3,5 månader. Under tiden vi har varit borta så...
2
Svar
22
· Visningar
2 916
Senast: Kaching
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattbilder #9
  • Valp2023
  • Akvarietråden lll

Hästrelaterat

  • Shettistråden del II
  • Dressyrsnack 16
  • Födda 2017 del 3

Omröstningar

Upp