Magiana
Trådstartare
Jag har inte så mycket tid och lust för storkok och matlådor så till lunch på jobbet äter jag oftast tortellini med en färdig kelda-sås. Eller ja, jag gör storkok ibland med det räcker inte till lunch och middag genom hela veckan. (Ett storkok för mig är mellan 4-6 portioner. Mer får inte plats i kastruller och grytor.) När jag inte gör storkok utan bara ser till att bli utfodrad (hemma) så blir det vanligen rotsaker i ugn (kan alltså göra annat under tiden, t.ex. mocka i stallet) eller så blir det makaroner och vegetariska biffar. Inget av detta är någon hit att ha till matlåda dagen efter.
Nu tror jag inte att tortellini är så bra mat att äta varje dag, eller nästan varje dag och skulle behöva hitta alternativ. Jag har bara så dålig fantasi att jag inte vet vad jag ska hitta på. Maten ska inte ta mer än 10 minuter att tillaga och då menar jag från början till slut, inte att man först skär grönsaker i 10 minuter och sedan tillagar dessa i 10 minuter. På jobbet finns det bara tillgång till en spisplatta. Ja, micro finns ju också om jag springer till det allmänna utrymmet i huset.
Så kära Buke vad ska jag hitta på för mat som är snabblagad, vegetarisk, nyttig och antiinflammatorisk? Hjälp mig tänka.
Nu tror jag inte att tortellini är så bra mat att äta varje dag, eller nästan varje dag och skulle behöva hitta alternativ. Jag har bara så dålig fantasi att jag inte vet vad jag ska hitta på. Maten ska inte ta mer än 10 minuter att tillaga och då menar jag från början till slut, inte att man först skär grönsaker i 10 minuter och sedan tillagar dessa i 10 minuter. På jobbet finns det bara tillgång till en spisplatta. Ja, micro finns ju också om jag springer till det allmänna utrymmet i huset.
Så kära Buke vad ska jag hitta på för mat som är snabblagad, vegetarisk, nyttig och antiinflammatorisk? Hjälp mig tänka.