Bukefalos 26 år!

Börjes transportdamasker

P

plastik

Är de billiga transportdamaskerna från Börjes (175:-) något att köpa när man, som jag, bara transporterar hästarna några få mil om året?

Nu har jag inga skydd alls på benen på hästarna under transporten (har bara transporterat hästarna runt en-två ggr), men det skulle ändå kännas tryggare att ha något då det iaf blir någon resa om året, kanske oftare om jag börjar träna på egna hästen också.

Så är de här skydden något ni kan rekommendera eller bör jag satsa på några bättre/dyrare?

Tacksam för svar!
 
JAG skulle aldrig transportera min häst med dom skydden, jag vill ha höga, kraftigare skydd... Men om alternativet är inga skydd alls, så är det ju bättre med dom skydden! :)
 
Jag har fortfarande de skydden. Jag är på väg att köpa nya, för de börjar bli söndertrampade. Jag har haft dem i typ 5 år.

Denna gången ska jag köpa ett par rejäla höga transportskydd. En fix idé av mig, för det där med att de ska vara höga vet jag egentligen inte syftet med. GIVETVIS är det till för att skydda hästen (det fattar jag). Men det är väl endå inte så ofta de trampar sig så högt upp. Mina hästar har i alla fall aldrig skadat sig i dessa låga och billiga Börjes tranportskydd, så jag tycker att de är klart prisvärda.

Lotta
 
de låga skydden duger rätt bra faktiskt! Har haft sånna "jämnt", och det har funkat. Ska iof köpa höga så småningom, men de låga funkar om man inte har en helvild häst.
 
nej, trampa sig på hasarna gör dom nog inte :D det är väl mer för att skydda mot stötar och så tror jag... sen så är det ju olika hur hästen uppför sig på en transport, om den står helt stilla, sparkar osv...
 
Hmmm... Det där med att de höga skyddar mot stötar har jag inte tänkt på. Mina hästar har väl varit lugna och snälla i transporten och då har det funkat med låga.

Lotta
 
Vissa transporter har även kanter och knoppar på pinnen som man fäster mellanväggen i golvet med och där kan hästarna skada sig.
 
P

plastik

Tack för svaren!
Kanske har jag ändå råd med några längre. Om det blir mer resor i framtiden kanske det är lika bra att införskaffa ett par rejäla skydd från början. Jag har också hört något om ett fall där hästen backade ur transporten (tror jag) och lyckades riva upp hela benet, vilket inte hade skett om hästen haft höga skydd. Så de har säkert ett syfte även om hästarna inte trampar sig själva så högt upp..
 
B

**BORTTAGEN**

Köp inte för billiga skydd, de bara går i sönder =/ Det är bra med förstärkta längst mer då fransar inte kanten sig lika fort och dessutom är det bara 3 knppningar så det är lite enklare att få på dom rätt.. Det finns billiga..ungefär 400-500 kr tror jag. Kommer inte ihåg märket men jag såg dom på Ekohallen i Fjälkinge. Nu har min syster redan skydd anners hade jag köpt dom till min häst..
 
P

plastik

Tänkte lite innan och kom fram till att alla höga skydd jag sett är i strl Full och eftersom det är fjordingar jag har, har de ju mycket kortare ben än halvblod, vilket borde betyda att de transportskydden borde täcka mer eller mindre hela benen på mina hästar?
Har ju ett par bandageunderlägg i normalstorlek sas, och de är ju åtminstone ett par-tre cm för långa, så då borde det väl vara samma sak med transportskydd anpassade för stora hästar, vilket alla tycks vara?
 
P

plastik

Ingen som vet om det kanske går att använda långa skydd i strl full till fjordingar?
 
Borde nog inte vara några problem tror jag...fjordingar har ju grövre ben o en mindre strl då blir dom ju smalare i benen osså...
 
C

chrisse

jag har sådana där från hööks för 149:- Dom har jag haft i 4 år nu men ja... har ju inte åkt med dom på två år så... :smirk:
 
P

plastik

Mjo, men jag vet faktiskt inte om de har så mycket tjockare ben än "vanliga" hästar. Iaf inte mitt sto, hon är inte alls så grov. Och valacken har strl Cob på senskydd då Full-storleken såg alldeles för lång ut.

Så då borde väl även transportskydd i den storleken vara rätt långa eller kan det fungera ändå?
 
Då kanske det räcker med cob då...?

Min fjording kan inte ha mitt varmblods benskydd som är strl M... dom räcker inte runt, blir en glipa... :smirk:
 
De billiga transportdamaskerna från börjes är inte så tokiga, finns väl bättre skydd men dessa är klart bättre än ingenting alls och täcker det allra viktigaste iallafall.

Har inte haft problem med mina hittils iallafall.
 
P

plastik

Jo, men var hittar jag några skydd i strl cob som inte är alltför dyra?
 
P

plastik

Jo, de blir kanske de iaf. Som du säger skyddar de iaf kanske det viktigaste och är bättre än inget alls. Ingen av mina hästar är väl särskilt vana vid att åka med skydd heller, så det är väl även bra att börja med lite mindre då, kanske..
 

Liknande trådar

Ridning Hej! Jag har skrivit en tråd här tidigare om att jag nyss börjat rida igen efter att på grund av ridrädsla efter en olycka inte ridit på...
2
Svar
39
· Visningar
1 769
  • Artikel
Dagbok Jag har snackat med killen om friskvårdsbidraget, han utnyttjar inte sitt och jag föreslog saker han kunde använda det till men inget va...
Svar
0
· Visningar
459
Hästvård Känner att jag behöver skriva av mig… Jag köpte (räddade) ett varmblod i somras, 6 år gammal, nätt och fin, med super bra lynne, trots...
Svar
17
· Visningar
2 540
Hundhälsa Jag behöver skriva av mig och kanske få lite råd om min hund. Jag har kanske målat fan på väggen som sitter och gråter men det blir lätt...
Svar
13
· Visningar
1 582

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Hur börja skilja sig med småbarn?
  • Husköps-tråden del 2 :)
  • Dejtingtråden 34

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2022
  • Adoptera katt med TR/for?

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp