Bra dressyrsadlar?

B

blondi3958

Har någon lust att ge mig tipps på sköna dressyrsadlar för max 8500:- :confused:


:bow:
 
County comp :) urskön men tyvärr lite dyrare än ditt pris.Annars tycker jag att zaldi är helt oki.Lycka till i ditt letande.
 
om du inte tänker ge över 8500:- så rekommenderar jag att du köper en begnad finns riktigt fina och bra sadlar av fina märken i den prisklassen på begagnatmarknaden :)
 
leta på begagnat så kan du få en rikitg kanon sadel för de priset!!

county
passier
stübben

e ju kvalitetssadlar
 
hööks sigma sadel. men det beror på om du gillar syntet sadlar. den är billig och prisvärd. har ingne själv men en tjej som har sin häst här har en. otroligt skön att rida i och man får bra sits i den.

beror på vad du ska ha den till .ska du ut och tälva så kanske du inte ska köpa en syntet men rider du bara hemma och tränar själv å så så är det en kanonsadel. inget fel på den trots det låga priset.

lycka till!
 
Jag gillade inte sigmas Dressyrsadel :(
Satt inge bra alls i den :(
 
de ät inte samma sak å sitta i en sadel på en plastbock än åp en häst so mrör sig!
 
Nej det har du rätt i, men om jag inte gillar sadeln så varför prova?
 
köp en griffin istället då?? lite dyrare men billigare än en lädersadel eftersom du verkar tycka att en lädersadel är för dyr..
 
Men jag är kär i Olympic sadeln :love:
Men om den inte passar så får jag prova vidare :crazy:

Men jag vill nog ha en lädersadel denna gång då jag har en Maxam nu
 
Istället för att köpa en ny sadel för de pengarna så köp en begagnad! För 8.500 får du inte nån supersadel direkt om du köper nytt, men lägger du ut 8.500 för en begagnad sadeln så har du garanterat chans att hitta en kanonsadel!

Nirak
 
har olympicsadeln tre stroppar på varje sida??

lär var asvårt å få tag på en gjord som passar till då om man inte vill ha en stropp som hänger å slänger så.. för man vill ju inte börja mixtra med en sadel man nyss köpt. skulle inte jag gjort iallafall.,. me nde e väl upp till varåen..
 
Har du provat en Hubertus? Har för mig att de inte är så dyra..
 
Det är två stroppar + en extra rem som enbart sitter fast i kåporna så att kåporna inte står rätt ut i början, den remmen är lätt att ta bort om man så vill
 
Mitt tips är att du satsar på att köpa en bättre begagnad sadel för dina pengar. Du får tag på en kvalitetssadel som fortfarande är mycket fräsch för de pengar som du har. Den sadeln du har fallit för är tyvärr inte av den allra bästa kvalitén.

Dock - om det är den sadeln som ligger allra bäst på hästen så ska du köpa den i alla fall.

Hur som helst. Gå in på www.sandris.nu och kolla läget. De har ett stort utbud på sadelmärken. Om du har provat ut en sadel som ligger bra, kan du sedan kolla in begagnatmarknaden efter samma sorts sadel. Såg t ex att de hade en begagnad Albion inne för 7.000. De kostar 19.000 kr nya, så då kan det vara en bra affär att köpa en begagnad. :)

Märken som är värda att satsa på begagnade är:
Albion
Passier
Stübben
M&N (lite nyare)
Kieffer (lite nyare)

Finns säkert ett par till som jag missat att räkna upp. Men du kan alltid prata med en sadelmakare och höra vilka märken som är värda att satsa på.

Jag har en Albion SL dressyr och en Passier hoppsadel. Båda två är köpta begagnade, men ändå hyfsat nya. Albionsadeln var 1,5 år och hoppsadeln också bara ett par år gamla. Har haft jätteproblem att hitta sadel till min pålla, men dessa två ligger som smäck på henne. Dessutom har jag märkt att när jag lånat ut sadlarna (det är fler som letar sadlar) så passar dessa sadelmärken de flesta ryggar.

Jag hade absolut inte haft råd att köpa dessa två sadlar som helt nya, så jag höll på att bryta ihop efter sadelutprovningen av dressyrsadel. Då fanns det bara två alterantiv att välj att välja på. Albion eller en Passier GG. Alltså blev det en jakt på begagnatmarknaden... :D
 
En begagnad Frank Baines Capriole är superskön! köpte en bättre beg (använd max 1 månad) för 7500:-
 

Liknande trådar

Utrustning Några tips om vart jag ska börja leta? Provade en prestige golden star i bom 37 som blev för smal. Har även lagt på en prestige hippos...
Svar
19
· Visningar
846
Senast: Anna-KarinO
·
Utrustning Jag behöver tips på bra säkerhetsvästar, vill gärna ha en bekväm väst men jag vet inte riktigt vilka västar som ändå är någorlunda...
Svar
7
· Visningar
732
Senast: __sofia__
·
Foder & Strö Hej! Efter en tid i sjukhage har min häst tyvärr tappat en del i hull (varit lite stressad och då ätit dåligt) och behöver få upp henne...
Svar
11
· Visningar
339
Senast: Elo
·
Utrustning Nu behöver jag er hjälp igen. Jag är på jakt efter ett par jympadojjor att ha i stallet. Säkra stallskor för ridning har jag redan...
Svar
17
· Visningar
979
Senast: Buck
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 29
  • Att ångra en valp
  • Senast tagna bilden XV

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp