Sv: Grädde?
Jag använder alltid vispgrädde och/eller mjölk om jag vill ha redda såser och soppor. Men jag häller aldrig någonsin ett paket grädde i någonting. Ett par matskedar grädde i såsen och resten mjölk blir jättebra. Och mellangrädde egentligen? det är ju bara att blanda i ännu mer mjölk? (redd med mjöl el dyl såklart). Min man är tyvärr lite mer liberal och kan drämma ned ett helt paket creme fraiche i en pasta ibland, brrrr. Så vikten kan nog krypa ändå.
Jag är väldigt förtjust i att använda riktig grädde i min matlagning. Gärna vispgrädde och i andra hand typ mellangrädde.
Men så har jag börjat klura på hur nyttigt det faktiskt är. Det blir ju en del feta såser om man säger så..
Samtidigt så tycker jag verkligen inte om "låtsasgrädde". Det är ju halvt omöjligt att få bra smak på maten med lightprodukter!
Vilken typ av grädde använder du i mat?
Hur resonerar du kring fetthalt?
Kompenserar du ev hög fetthalt på annat sätt?
Varken jag eller sambo har problem med fetma men nog börjar även vår vikt smyga sig uppåt...
Jag använder alltid vispgrädde och/eller mjölk om jag vill ha redda såser och soppor. Men jag häller aldrig någonsin ett paket grädde i någonting. Ett par matskedar grädde i såsen och resten mjölk blir jättebra. Och mellangrädde egentligen? det är ju bara att blanda i ännu mer mjölk? (redd med mjöl el dyl såklart). Min man är tyvärr lite mer liberal och kan drämma ned ett helt paket creme fraiche i en pasta ibland, brrrr. Så vikten kan nog krypa ändå.