Z

zana

Måsta men rida på ngt speciellt sätt? Jag har fått ett och tänkte använde det på min häst efterssom hon så lätt får sår i mungiporna (tänkte växla med vanligt bett också)

Jag har provat att rida ut på det en gång nu och det gick jättebra, men jag är så rädd att ta för hårt! Hur ska man veta hur hårt man kan ta? Är det väldigt skarpt för hästen?

Jag har satt dit en gammal nosrem med lugg på under hakan på det. Går det för sig eller ska jag skaffa ngt annat, kanske bredare?

Tacksam för alla tips!
 
Lugg? :confused:

Det enda som skiljer sig på hackamoret är att du inte kan ta ledande tygeltag och att et blir svårt att böja hästen, men det kanske du heller inte vill.

Har du ett hackamore med långa eller korta skänklar?
Har du ett med korta så behöver du int oroa dig över att ta för hårt. Du kan inte ta tag så hårt att du skadar din häst. Och han/hon kommer att protestera om du tar för hårt enligt hästens tycke.
har du långa skänklar så ska du heller inte lyckas med att skada din häst, men du får avsevärt mycket mer kraft i ett hack med långa skänklar så där måste man tänka lite på ur mycket man tar för att hästen inte ska få spader på en.
 
Jag har provat att rida min arab på hackamore eftersom han är rätt kanslig i munnen och jag tycker att det funkar jätte bra.Jag varierar med ett redelat bett beroende på vad vi ska hitta på under ridpasset.Han söker sig ned och fram lite bättre när han har hackamoren tycker jag.Lycka till.
 
Hej!

Hackamore är det bästa som finns! :)
Iallafall för mig och min häst - har haft mkt problem som tänderna var orsaken till och numera rider jag på hackamore och hästen stormtrivs på det.
Har ett med långa skänklar , jag har också testat ett med korta men det blev alldeles för "klent" - blev svår att hålla.
Alla hästar är olika och det är ju inte säkert att just din häst trivs på hackamore med långa skänklar...
Bara att testa sig fram helt enkelt. :idea:
 
Hur långa är långa skänklar? De kanske är 12-13cm på mitt. (jag tycker att de är ganska långa)
 

Liknande trådar

Utrustning God kväll! Min kompis har en häst på fodervärdsavtal. Ägaren bor långt bort. Min kompis är en skogsmulle ryttare och inte av den...
2
Svar
20
· Visningar
1 739
Utrustning Hej! Jag har en ponny som är riktigt känslig i munnen, och blir väldigt stressad när man tar i tygeln för mycket. De tidigare ägarna red...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
4 887
Senast: Bri
·
Hästmänniskan Hej alla Bukefalos..are? Mitt namn är Brunte och jag är ny här. Det är såhär att jag är en tjej på 25+ år som har ridit till och från...
2
Svar
21
· Visningar
4 096
  • Låst
Övr. Hund Jag har problem med min hund. Att flytta hit var det bästa beslutet för mig, men från att vara relativt okomplicerad, om en husky kan...
20 21 22
Svar
425
· Visningar
26 382
Senast: Snurrfian
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Att ångra en valp
  • Uppdateringstråd 29
  • Senast tagna bilden XV

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp