Hasselbackspotatis

Nejen det är sydafrikanskt! Inte shiraz, druvan heter toriga. Personligen känner jag noll lakrits, och då gillar jag lakrits! @athena_arabians

Nä, jag frågade för att det stod bla lakrits i beskrivningen :p Priset var ju helt ok så jag får prova :up: Touriga nacional är ju portugisernas druva och jag brukar gilla portugisiska viner.

Mina australiensiska kollegor har gjort mig less på aussie-viner (för ytterst få av dem är goda) så jag undviker de vinerna när jag är civil :cautious:
 
Man ska naturligtvis inte ha ett äckligt vin i maten, mina matlagningsdunkar är fullt kompatibla med att hälla i glas och dricka. Däremot är det slöseri att göra sås på årgångsvinet från Bordeaux, såsen blir liksom inte godare med det än det helt schyssta rödtjutet för 69 kr.
Fast har du ngn gång provat? För jag upplever på fullaste allvar en STOR smakskillnad. Upplever jag skillnad när jag dricker vinerna så upplever jag även skillnad när jag har dem i maten. Sen behöver man givetvis inte slänga i flerahundrakronorsflaskan men enligt mitt tycke behöver man i vart fall ett vin i 150-200krsklassen för att det ska bli sådär sagolikt gott!
 
Fast har du ngn gång provat? För jag upplever på fullaste allvar en STOR smakskillnad. Upplever jag skillnad när jag dricker vinerna så upplever jag även skillnad när jag har dem i maten. Sen behöver man givetvis inte slänga i flerahundrakronorsflaskan men enligt mitt tycke behöver man i vart fall ett vin i 150-200krsklassen för att det ska bli sådär sagolikt gott!

Det dyraste jag gjort sås på var strax över hundringen och nej, det är inte värt det tycker jag. Att göra det med tex en gudomlig bordeaux från 2009-2010 är som att vaska champagne enligt min mening.
 
Jag älskar Amarone. Men det måste vara en riktigt välluftad flaska, korkar upp på morgonen för att dricka på kvällen. Ripasso är också gott, men tyvärr får jag numera fruktansvärda nysattacker av bägge.

För mig blir det därför uteslutande Ecologica (Shiraz Malbec) eller Sunrise (helst Cabernet Sauvignon men Merlot går också)

15267.jpg

50513.jpg
 
Jag är så jävla sugen på Hasselbackspotatis. Men, sen står det still.

Vad fasen ska jag servera till?

Eller ja, helt enkelt - jag ska bjuda på middag i helgen och har noll idéer.
Ska ha ostbricka och Amarone efter maten. Men varmrätt?

Vad blev det? :D
 
Jag var och hälsade på hemma hos föräldrarna i helgen och båda två var väldigt förvånade över min plötsliga övertygelse att Hasselbackspotatis är det enda rätta sättet att äta potatis på. Jag är dock rätt bra på det här med att övertyga folk, så till middag blev det ryggbiff med hasselbackspotatis och balsamicosås! Egenimporterat Toscana-vin gjort av Cabernet och Merlot i glasen. Yum.
 
Jag var och hälsade på hemma hos föräldrarna i helgen och båda två var väldigt förvånade över min plötsliga övertygelse att Hasselbackspotatis är det enda rätta sättet att äta potatis på. Jag är dock rätt bra på det här med att övertyga folk, så till middag blev det ryggbiff med hasselbackspotatis och balsamicosås! Egenimporterat Toscana-vin gjort av Cabernet och Merlot i glasen. Yum.

Åh. Helt rätt! :D
Jag ska äta det på fredag igen, haha.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har funderat lite på det här med att tappa intresse för något, vad är det egentligen som händer i kropp och själ när ett intresse...
Svar
11
· Visningar
1 271
Senast: Soapbubble
·
Mat MSB tycker att man ska ha mat för en vecka hemma. Och det har jag nog. Om jag letar upp bönor, spagetti och annat som ligger och samlar... 9 10 11
Svar
201
· Visningar
6 359
Senast: Tantan
·
Kropp & Själ Jag känner att jag behöver miljöombyte, rejäl värme, sol, salta bad, god mat... Det var något jag gjorde ofta innan jag blev sjuk för... 2
Svar
22
· Visningar
1 128
Kropp & Själ Jag har haft problem med att det kryper och rycker i benen på kvällar och nätter sedan jag brände ut mig i våras. Det blev än värre när... 2
Svar
23
· Visningar
1 164

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp