Bukefalos 26 år!

Jag är tamejfaen bäst alltså.

gul_zebra

Trådstartare
Jag passade på att ta en sväng förbi båda djuraffärerna efter skolan. Den i centrum hade rätt fina pippisar, en av de kunde jag inte se färgen på utan den var jättelik både blå och lila. Men det var en hona så det hade man ju ingen nytta av.
Sen cyklade jag vidare till nästa djuraffär. Nämen titta: En violett undulat! Hane dessutom! Tror jag iaf :p (Förresten, väldigt ljus lila på vaxhuden, hane väl?) Menmen. Snabbt hem, säga till mamma så hon vaknar som ett skott! Synd bara att djuraffären har hunnit stänga i tid tills vi kommer dit :smirk: Men köpte sand och mat och sånt på Ica så hon ska dit så fort det öppnar imorrn bitti och kolla på pippisen :idea: Nu återstår bara att övertala henne om att jag också ska få skaffa en att ha som sällskap till hennes. Det blir svårare.

Har förresten hört att det ska finnas röda undulater... Nån som har bild? :confused:
 
R

Rallebralle

Det är väl bara eng-undelater som kan vara röda...... :confused:
 
F

Fjunet

Varför skulle det bli så svårt? Undulater är flockdjur, precis som hästar (att jämföra med hästar brukar funka ;)), och inte låter man väl en häst leva ensam?

Vad jag vet så finns det inga röda undulater.
 
Unga undulater könsbestämt enklast så här: Hane knallrosa över hela vaxhuden,hona: Lila,rosa el blåaktig med lite vitare runt näsöppningarna, så jag tycker det låter som en hona jag-men jämför med de andra undulaterna så brukar det synas tydligare!
 
F

Fjunet

Man kan inte könsbestämma en undulat som är 6-8 veckor. Det kommer oftast när de är könsmogna, vilket de blir runt ett års ålder :smirk: Köp en redan tam fågel så vet du vad du får + att könet kvittar (antar att du hört att honor är svårare att få tama).
 

gul_zebra

Trådstartare
Ok :idea:
Nä aldrig hört det. Bara det att honor är mer gnagiga och mindre tillgivna, och har hört satans mycket om värpnöd så jag tror säkert det är vanligare än det egentligen är :p
Fast det är inte jag som ska ha den, det är mamma. Jag försöker övertala nu så jag också får skaffa en och då måste det bli hane iom att mamma ska ha hane eftersom de kommer få dela bur när de blivit tama då. Färgen är inte heller så viktig för mig så jag kan ju bara ta nån jag gillar samtidigt som henne typ :p Eller ja du vet nog vad jag menar.

Ska till djuraffären igen på torsdag eller fredag iaf. De skulle få in 15 nya från Skåne då :)
 
F

Fjunet

Du kan ha hona + hane. Om du inte har holk så är det bara att ta bort äggen från burgolvet när de tröttnat på dem.
 

gul_zebra

Trådstartare
Ok. Men kan inte undulaterna må dåligt av det på något sätt? :confused: Och vad gör man med äggen då förresten, risken finns väl att de kläcks om man bara slänger de i soporna :o :confused: Och hur långt gångna får äggen vara... Nä usch det här var invecklat :crazy:
Fast helst vill jag nog ha en hane att döpa till Petter Niklas eller Sigvard :D
 
F

Fjunet

Nja, om du tar bort äggen för snabbt så lägger honan nya igen direkt. Nej, de kläcks inte om du slänger dem i soporna för hon ska ha tröttnat på att ruva dem innan du tar bort dem.
 
F

Fjunet

Ja, men den chansen är minimal. Har aldrig hört talas om ett sådant fall.
 

gul_zebra

Trådstartare
Ok :) Hähä frågvis nu, men hur ser man att hon tröttnat då? Fattar ju att hon inte ruvar mer, men vet ju inte hur det är när de ruvar heller, om hon liger där hela tiden eller hur hon gör... :crazy:
 
F

Fjunet

Om hon inte ruvar under hela tiden du är hemma så har hon tröttnat.
 
ÖÖHH? Jag har med 100% säkerhet könsbestämt alla mina undulater-egen uppfödning samt från zoo, jag anser det lättare på unga djur än på de som är mellan 10 veckor till könsmognad.
Min syrra har en supertam hona! Dessutom är honor mindre leksaksfrälsta o kan vara allmänt nyfiknare.

Japp KÖNSMOGNA hanar är blå men kan länge se ut som honor tills de blir könsmogna. Man kan oxå om man är van o uppmärksam se på kroppsspråket vilket kön det är om man är osäker på bara vaxhuden.
 

Liknande trådar

T
Övr. Djur Jo, nu är det så att jag har bestämt mej för att köpa en hane till min undulathona eftersom hennes partner dog för nåra månader sen...
Svar
11
· Visningar
2 087

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Konstig kyckling?
  • Vad gör vi CLIX
  • Adventskalendertråden 2022

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp