Jag önskar...

M

Moej

...att jag hade kunnat lära mig mer av hästens kroppspråk, men nu fokuserar jag mer på övningen jag gör än att kolla har hästen reagerar. Mitt stora problem är att jag helt enkelt glömmer att kolla det. Jag glömmer att lära mig, hur man nu kan göra det :confused: Finns det någon bra övning som är till just för att man ska kolla hur hästen reagerar?
 
Sv: Jag önskar...

Kanske har du för högt tempo och för många övningar på en gång? Bestäm dig för EN övning som du vill genomföra och koncentrera dig på vad du gör och hur hästen svarar. En bra grej är att ha någon kompis med som kan se dig och hästen ihop eller nån som kan videofilma er.

Jag tycker att övningar då man flyttar på hästen är bra om man vill se hur hästen reagerar. Inte så svårt att hålla reda på själv heller. Att be hästen att gå åt ett speciellt håll, att flytta undan rumpan när man vill det osv. Det är ju också en övning som man kan utveckla från att väldigt tydligt markera en förflyttning till att använda de allra minsta tecken.
 
R

rosita

Sv: Jag önskar...

Förstår dig,händer mig också ibland.
som ovan - en övning i taget o fokusera.
sen är det ju så att övning o erfarenhet ger resultat,så jobba på.
mvhR :banana:
 
A

Ammi

Sv: Jag önskar...

något annat som också är väldigt lärorikt är att studera hästar..
om ni har hästarna i "flock" minst 4-5stycken brukar räcka så sätt dig vid sidan av med ett antäckningsblock och penna. Titta på hästarna hur dom betersig när dom släpps ut i hagen, får mat, prova lägg in något "läskigt" typ en ikea kasse eller något och se hur dom reagerar. Det du ska titta efter är vem gör vad, hur beter dom sig mot varandra, hur ser deras hållning ut när dom är på olika humör osv.
Sen när du jobbar med hästen så försök se om du kan känna igen hästens "språk" från hagen och vad som händer med hästen när du gör olika saker.

sen som dom andra har skrivit ta det lugnt, ta en sak i taget.. när du håller på och känner dig lite nöjd ta en paus kliv åt sidan låt både dig och häst tänka efter och börja om.

lycka till
 

Liknande trådar

Träning Hej! Vill höra ifall någon här har några/någon bra övning som kan utföras på banan. Skulle vara lärorikt! Min häst är starkast på...
Svar
2
· Visningar
452
Träning Hej! Jag känner att jag skulle vilja utöka mina och min hästs kunskaper inom dressyren då vi ska pausa hoppningen ett tag. Min häst...
4 5 6
Svar
100
· Visningar
6 852
Senast: tuaphua
·
Ridning Hej, Finns tips på hur man mjukar upp hästen fram? Min häst är stel/kort i båda fram i början av passet. Känns typ halt pga kort/stel...
2 3
Svar
40
· Visningar
3 729
Senast: Noranovala
·
Ridning Hej! Min kompis i stallet har en häst med Kissing spines, hästen har haft 6olika ägare +den som äger hästen nu. Uppfödaren och ägare nr...
2
Svar
20
· Visningar
1 832

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Föl 2020
  • Namngivningstips..
  • Annonsera mera VII

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp