Bukefalos 26 år!

jobbig häst...

B

**BORTTAGEN**

min häst är jätte jobbig! hon bockar,sticker iväg ibland och ibland stannar hon bara och absolut inte vill gå framåt. någon som vet vad man ska göra? bara stå ut eller? :confused:
 
T

The_Last

Första bilden som kom upp i mitt huvud var;

Hästen har ont i ryggen...
Kolla igenom sadeln, och ryggen är mitt tips.
 
C

cindypindy

Vad är det för häst?
Hur gammal är den?
Hur länge har du ridit den?
Hur är den med andra ryttare?

:p
 
A

anne1

bocka och sticka iväg är ju olater som hästar lätt kan lägga sig till med om de märker att de kommer undan arbete på det viset. Men om den stannar och vägrar gå, verkar det klart som ett tecken på att den känner obehag på nåt sätt!
 
A

ang

Om man vänder på det hela - står din häst bara ut med dig?
Kanske tycker hon matte är jättejobbig?

Försök hitta ett mönster, och granska kritiskt alla delar. Häst, ryttare, utrustning, rutiner osv. Ta även hjälp utifrån, så att du får "friska ögon" som kanske ser något annat än du ser. Något stämmer uppenbarligen inte.

OBS Detta är inte menat negativt, du har ju reagerat och nästa steg är att agera - dvs göra något åt det. Att ifrågasätta är ett bra första steg.
 
B

**BORTTAGEN**

Hej hej!
Jag tycker du ska stå ut, det kommer gå bättre och bättre för varje dag, jag lovar!!! efter som du redan kollat att hon inte har ont. ....
Mv.h --> :angel:
 
I

Iza

Hur gammal är hästen, utbildningsnivå, hur länge har du haft den? Tränar du för någon och isåfall vad säger instruktören?

Jag vill säga: träna ledarskap. Men viktigast av allt är att ta hjälp av en instruktör som kan vägleda dig.

Om du bara är konsekvent så ska du se att det blir bättre.

Lycka till
 
Y

YvonneL

Jag måste hålla med om det nån sa om ledarskap.
Har du provat på NH, i det handhavande med hästar handlar det mycket om att kunna göra sker i harmoni med dig. Du är flockledaren som hästen ser upp till och rättar sig efter.
Man ska kunna hantera hästen lika bra från marken som på hästen, om hästen är trygg med dig och ser dig som en trygg och säker ledare så får du oftast en lugn och trygg häst.

Pröva även westernridning på din häst.
Det går även ut på harmoni mellan häst och ryttare.
Det som är rätt för hästen, är den bekväma och lätta vägen. Hästarna är inte dummaren än att de gör det lätt för sig.
 
D

Daydream

Jag tycker nog faktiskt tvärt om från vad du säger. Stanningar är olater men att bocka och skena/rusa i väg kan vara tecken på smärtor.
 
B

**BORTTAGEN**

Jag tog hand om en häst som var lika dan, han bockade, rusade slog på en tvärnit och var en ren pain-in-the-***
men sen kom det fram att en tjej gått omkull med honom några veckor tidigare och sadelbommen var av, stackarn hade jätte ont, direkt efter att vi bytt sadel blev han sitt vanliga jag igen och började arbeta utan problem.
Kanske det är något liknande problem för dig och din häst, man kände ingen alls på honom när man klämde på honom så det var bara sadeln!
kram // cicci
 
B

**BORTTAGEN**

jag vill bara tilläga att det var bara med mig han gjorde så, med andra ryttare gjorde han ingenting, men jag kom ner så pass mycket i sadeln att det var bara med mig det gjorde ont! :cry:
 
L

Little_Chance

Hästar blir vad man gör dem till, oftast.

Vi har haft flera tillridningshästar som enligt ägarna vart "helt hopplösa och farliga" eller "h*n bara bockar/stegrar/sticker..!"

Grejen är att om man bara sätter sig upp på hästen och tar den som vilken häst som helst, så brukar den bete sig som vilken häst som helst.

En hysterisk mamma kom till stallet för att titta på sin dotters ponny en gång, och hon stog i stalldörren och skrek rakt ut när hon såg att ponnyn blev riden barbacka.
För det var verkligen det värsta man kunde göra på den hästen, den var farlig och vild och hon tänkte minsann inte betala några skador.
Till saken hör att vi hade ridit den ponnyn barbacka i över en vecka, och den var hur cool som helst. :smirk:

Men som sagt, detta gäller ju inte alla hästar.
 

Liknande trådar

Ridning Söker hjälp från er som är erfarna i piggare hästar! Själv så föredrar jag en lugnare typ där man behöver driva på, och där det överlag...
2
Svar
22
· Visningar
2 136
Ridning Jag är tretton år och rider på ridskola och har gjort i runt 4 å, vet inte hur det är på era ridskolor men på vår kan man bli fodervärd...
Svar
14
· Visningar
1 993
Ridning Hej! Jag måste få all hjälp jag kan få just nu. Jag blev medryttare på en jätte fin 7 åring för snart 3 månader sedan. Problemet är bara...
2
Svar
26
· Visningar
2 113
Hästhantering Hej! Jag har en häst som tidigare varit svårlastad på så sätt att hon inte ville stanna kvar inne i transporten. Hon har gått in, för...
Svar
6
· Visningar
595

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi CLIX
  • Tittar in i ditt kök del 26
  • Konstiga drömmar

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp