Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Funderar på att göra lite grekiskt idag. Brukar väldigt sällan göra köttbullar och färsbiffar, men tänkte att lammfärsbiffar med fetaost skulle vara mumma
So: räcker det med ägg i smeten, eller behöver jag hela arsenalen?
Sv: Lammfärsbiffar - behöver jag grädde och ströbröd?
Jag gör ibland små järpar med fetaost i mitten som jag gräddar i ugnen, och då brukar det till och med gå bra med ren färs. Men ägg är ju aldrig fel, och lite mumsiga örter.
Sv: Lammfärsbiffar - behöver jag grädde och ströbröd?
Jag brukar ha i ett extra ägg och en liiiten skvätt grädde i torrare färser som lamm, älg och nöt. Ströbröd använder jag aldrig i färs längre. Försöker ha köttet så "rent" som möjligt
Sv: Lammfärsbiffar - behöver jag grädde och ströbröd?
Grädde i den feta lammfärsen verkar synnerligen överdrivet. Jag är inte så förtjust i ströbröd, men blandar gärna ut lammfärs med finriven morot för att få biffarna mindre kompakta.
Men det behövs så sett ingenting. Färsen håller ihop som den är.
Sv: Lammfärsbiffar - behöver jag grädde och ströbröd?
Ger dem yta i stekpannan och gräddar dem färdiga i ugnen. Lika samma gör jag med fyllda köttfärsjärpar av nötkött. Funkar fint och blir saftiga biffar och järpar.
Man måste ju arbeta ihop smeten ordentligt och jag går ju "på känn" hur mkt grädde som behövs och när den är klar, så på den biten kan jag inte ge några mått
Sv: Lammfärsbiffar - behöver jag grädde och ströbröd?
Jag använder bara ett ägg eller två i färsen och gör biffar som jag sticker ner fetaosten i. Undviker vete, så jag använder inte ströbröd i någonting och det går hur bra som helst.