Andromedae
Trådstartare
Jag är volontär på ett språkcafé där vi nästa gång ska ha tema "mat". Som en del i temat är det tänkt att vi som volontärer ska ta med oss "smakportioner" av olika sorters mat. Tanken är att maten ska inspirera samtalet. Temat är till stor del min förtjänst, men jag har nu insett att jag inte har den blankaste om vad jag ska göra själv

Så nu vill jag ha era tips på mat som är värd att prata om!
Krav:
- Ingenting som innehåller fläskkött
- Bör kunna serveras i smidig smakportion (typ snitt eller liknande, inte soppa)
- Rimlig kostnad (Jag lär göra cirka 30 smakportioner och jag lär betala det själv, så kanske ingen rysk kaviar ...)
- Det skadar ju inte om det är något som är "pratvänligt", dvs till exempel flera färger, olika texturer, lukt, mat med historia/mat som förekommer i flera olika länder etc. Detta är inget absolut krav då vi brukar få pratat ändå
Språkcafét är för deltagare som vill öva svenska så jag funderar delvis på att göra något med "svenska smaker", men det är inget krav. Huvudsaken är som sagt att det går att smaka på, att det går att prata om och gärna att det är något som inte är allt för komplicerat att göra.
Tack på förhand
Så nu vill jag ha era tips på mat som är värd att prata om!
Krav:
- Ingenting som innehåller fläskkött
- Bör kunna serveras i smidig smakportion (typ snitt eller liknande, inte soppa)
- Rimlig kostnad (Jag lär göra cirka 30 smakportioner och jag lär betala det själv, så kanske ingen rysk kaviar ...)
- Det skadar ju inte om det är något som är "pratvänligt", dvs till exempel flera färger, olika texturer, lukt, mat med historia/mat som förekommer i flera olika länder etc. Detta är inget absolut krav då vi brukar få pratat ändå
Språkcafét är för deltagare som vill öva svenska så jag funderar delvis på att göra något med "svenska smaker", men det är inget krav. Huvudsaken är som sagt att det går att smaka på, att det går att prata om och gärna att det är något som inte är allt för komplicerat att göra.
Tack på förhand