Tillägg: om skaftet inte går att pilla bort då är den omogen.Ta bort skaftet på avokadon för att avgöra om den är mogen. Se bilder här: https://alltommat.se/sa-har-valjer-...du-inte-kommer-fatta-hur-du-kunnat-leva-utan/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tillägg: om skaftet inte går att pilla bort då är den omogen.Ta bort skaftet på avokadon för att avgöra om den är mogen. Se bilder här: https://alltommat.se/sa-har-valjer-...du-inte-kommer-fatta-hur-du-kunnat-leva-utan/
Ta bort skaftet på avokadon för att avgöra om den är mogen. Se bilder här: https://alltommat.se/sa-har-valjer-...du-inte-kommer-fatta-hur-du-kunnat-leva-utan/
Jag tycker det fungerar utmärkt och blir bra. Mycket jämnare kvalitet än lotteriet med färsk avokado.Förresten. Avokado finns väl också fryst, tärnad? Kan man göra guacamole av den?
Ja det kan man! Funkar hur bra som helst. Aldrig att jag köper färsk avokado längre.Förresten. Avokado finns väl också fryst, tärnad? Kan man göra guacamole av den?
Jag tycker den är godJag har köpt den en gång, och det var något av det vidrigaste.![]()
Jag tycker den är god![]()
Bättre upp:Sambal oelek. Chili tillgänglig alltid utan att behöva ha färsk eller syssla med att hacka den.
Ajvar relish. Har börjat använda som universalkryddning i en hel del saker.
Bättre upp:
Istället för sambal oelek: Hot sauce (piripiri eller liknande) och koreansk torkad chili (gochugaru). Jag har chili i det mesta, men använder aldrig färsk chili. Men sambal oelek är mest starkt och salt tycker jag, inte så mycket god chilismak.
Istället för ajvar: Paprikapuré. Köps i stora glasburkar (Sevan) och används som tomatpuré, fast paprika. Perfekt i grytor, köttfärssås, eller blanda i matlagningsyoughurt för en enkel sås.
Den är lite svår att få tag på, men det är värt det. Otroligt användbart, när man vill ha lite fylligare smak utan tomatjolmighet.Den där paprikpurén ska jag prova! Låter toppen!
Den där paprikpurén ska jag prova! Låter toppen!
Har de inte sånt kan de ju ha Ajvar, som jag tycker ger lite liknande smakDen är lite svår att få tag på, men det är värt det. Otroligt användbart, när man vill ha lite fylligare smak utan tomatjolmighet.
Ajvar har en ”råare” paprikasmak, och så är det mer vatten i. Jag tycker de är rätt olika. Såhär ser paprikapurén ut (finns andra märken också, och milda varianter).Har de inte sånt kan de ju ha Ajvar, som jag tycker ger lite liknande smak![]()
De är mer lika varandra än de är lika tomatpuré, det kan vi väl vara överens om? Mer så jag menadeAjvar har en ”råare” paprikasmak, och så är det mer vatten i. Jag tycker de är rätt olika. Såhär ser paprikapurén ut (finns andra märken också, och milda varianter).
Visa bifogad fil 66798
Jag beställde en sallad på enklare restaurang. Fick fryst avokado i som inte ens tinat. I en sallad för 139:-. Med det priset på en sallad förväntar jag mig en lite roligare sallad, inte ett berg ledsen mâchesallad, frusen avokado och några cashewnötter
Alltså, jag har nog sällan blivit så kränkt som när jag åt den.
Jag förstår aversionen mot frusen avokado i sallad, extra särskilt på restaurang, men åt nyss en gudomlig guacamole på frusen avokado.Jag beställde en sallad på enklare restaurang. Fick fryst avokado i som inte ens tinat. I en sallad för 139:-. Med det priset på en sallad förväntar jag mig en lite roligare sallad, inte ett berg ledsen mâchesallad, frusen avokado och några cashewnötter.
(Det var faktiskt så illa att min kompis som är modigare än mig tog min tallrik och klagade, sen fick jag en pizza istället.)
Jag såg det i frysdisken första gången för några månader sen och köpte just för att kunna ha i guacamole eller ev om man kunde göra gucka och på mackan.Jag förstår aversionen mot frusen avokado i sallad, extra särskilt på restaurang, men åt nyss en gudomlig guacamole på frusen avokado.
Jag såg det i frysdisken första gången för några månader sen och köpte just för att kunna ha i guacamole eller ev om man kunde göra gucka och på mackan.
FYYYY vad ÄCKLIGT!
Kändes liksom samma i smak ungefär som när bananer är alldeles för övermogna. Sötjolmigt och bara uäääck.
Hade jag alltså otur då och det ska finnas frusen avokado som smakar som vanligt?
Vore ju kanon iom att vi bor ute i ingenstans och man kunde ha hemma.
Det var precis det som hände mig och smaken var likadan. Jag åt den "som den var" (eller försökte) i en sallad. Blev inte sugen på att testa den till en guaca. Tänk BESVIKELSEN om den inte är god. Guaca är halva grejen med tacos liksom.Jag såg det i frysdisken första gången för några månader sen och köpte just för att kunna ha i guacamole eller ev om man kunde göra gucka och på mackan.
FYYYY vad ÄCKLIGT!
Kändes liksom samma i smak ungefär som när bananer är alldeles för övermogna. Sötjolmigt och bara uäääck.
Hade jag alltså otur då och det ska finnas frusen avokado som smakar som vanligt?
Vore ju kanon iom att vi bor ute i ingenstans och man kunde ha hemma.
Det var precis det som hände mig och smaken var likadan. Jag åt den "som den var" (eller försökte) i en sallad. Blev inte sugen på att testa den till en guaca. Tänk BESVIKELSEN om den inte är god. Guaca är halva grejen med tacos liksom.