Nu börjar jag bli orolig.... *bild*

T

thereseSvensson

vet inte riktig om denna tråd ska ligga här, men jag chansar..

Det är så här, min polles ben har stooora sår på alla fyra benen...
Vi hade ute vet ang detta.
Det var ansolut ingen fara, det blev så med gamla hästar som hade travbakgrund sa han bara, sen åkte han...
jag skulle kolla så det inte blev värre, såren skulle jag inte göra nåt med..

Såren som han hade då blev till tack vare att jag (dum som man är.. :confused:) linda hans ben med värmande liniment..
Dom har nu blivit mycket bättre efter jag slutade linda.

Igår när jag var i stallet, så kollade jag igenom han ben , o hittade samma sorts sår på framsidan av benen.... jag har inte lindat mer efter veterinären var ute, inte heller använt liniment...
Smörjer endast med mjukgörande..
Bild på baksidan , av benet och på framsidan av benet....
det ser ju inte trevligt ut.,. :(


Jag har aldrig sett något liknande, och det ser alltså likadant ut på alla ben... han verkar inte ha ont o haltar inte... jag har ingen lust att ta ut veterinären igen, det blir ganska dyrt,.,. :confused:

Så ni kloka buke-folk..
har ni nån aning??

tacksam för all hjälp.. :cry:
 
det där ser ur som svamp. det hade min häst i somras på bägge fram, för att jag hade lindat henne.
hon var jättetjock i huden runt såren, så tjock att vet, misstänkte senskada :eek: (men hon hade inte ont eller haltade) men det gick ner på nån dag.
det du ska göra är att skrubba bort alla skorpor med såpa eller annan mild tvål och sen låta det vara. det kommer följa med en del tussar med hår och skorpor, men det är meningen! kommer det mer skorpor måste du ta bort dom oxå, svampen sitter under skorporna. jag sprayade även på lite aloevera spray, det funkade bra. inga salvor bara! nu är det helt läkt, men det tråkiga är att det växte ut vita hår, på hennes fuxfärgade ben :(. hoppas det ordnar sig!
 
Nu vet jag inte om jag förstod dig rätt, men menar du att han INTE hade sår på frambenen nu, och du inte lindat men smörjt med mjukgörande, och nu har han fått sår på frambenen med?

det ser ut som typiska bllisterskador, kan komma av för starkt linimentande (eller som du märkte lindor över liniment, värmepaddar + lindor etc). men man kan egentligen skapa det med ingnidande/masserande av vad som helst om det är en känslig häst och man nöter på för mycket.

Så frågan är HUR du gjort när du smort in med mjukgörande? har du masserat/gnuggat in, eller hur? Och VAD har du smort med?

Och som sagt, förtydliga gärna om han förr inte hade sår på fram men har nu, elle rom han haft men de blivit värre.

Vore det min häst skulle jag låta det vara, stryka på ett lager helsosan morgon och kväll (STRYKA på, ett drag bara, inte mer) och se vartåt det bär. Är hästen halt/öm/besvärad så skulle jag kontakta vet (och en annan än den tidigare).

men det både ser ut och låter som typiska blisterskador..

Sen KAN dte bero på annat med, men det verkar helt fritt från skorpor/år, vilket ihop med din berättelse får mig att misstänka blisterskador som nr ett. Är ju svårt efter en bild, men..
 
jo, han har sår på frambenen med, det är på frambenen bilden år från.

Jag stryker på helosan när jag är där, inte gnuggar.. tycker det verkar göra ont... :crazy:

Skorpor har han, små svarta.... massor,. det är helt tjockt och knöggligt där.. dom ramlar bort av sej själv..

kan ta en bild på skorparna lite senare..
 
Hur länge har han haft såren och hur länge har du låtit det vara?? Ömmar han på de hårlösa ställena?

Ring och rådfråga jour vet, det kostar inget.. Du kan ju skicka personen bilderna också..
 
Såren på baksidan av benen har han haft två månader ungefär..
Han ömmar inget längre, gjorde det liite i början. men inget nu som sagt.
 
Måste bara...

Man kan väl inte säga att man inte vill ta ut vet. för att det kostar för mkt pengar!
Har man inte råd att ta ut vet. ska man inte ha djur.
Det kostar att ha djur, bara att konstatera.

Inget illa ment, och egentligen inte särskilt riktat till dig, men jag är så trött på att höra det, får höra det varje vecka. :smirk:
 
TVÅ MÅNADER? :eek: Har det sett ut så här hela tiden??

Men oj.. då skulle jag absolut ringa veterinär och fråga vad det egentligen är. :crazy:
 
Som flera sagt innan, du får nog ta och kontakta veterinären igen.
Om det varit så i 2 månader så behöver du kanske någon medicin eller något.
Har aldrig sett något liknande heller.
Be veterinären se efter lite mer noga denna gångensådär ska hon inte behöva se ut
 
Be om en annan veterinär, någon som tar sig tid för en nogrannare undersökning! Du ska ju få HJÄLP av veterinären. Var inte rädd för att fråga allt du kommer på, skriv gärna ner frågorna innan. Det är du som betalar, du ska få valuta för dina pengar och svar på alla dina frågor, dumma som kloka.

Lycka till!
 
Ah, jag trodde de svarta prickarna var pigment.

men då låter det som envis svamp/bakterieangrepp av något slag.

Så, ring (en ANNAN) veterinär bums imorgon, det där måste han få hjälp med.

men du har rätt i att det nog är bortkastade pengar att ringa den vet du hade ut tidigare, men du måste ta dig råd att ringa ut en annan vet. Bums.

Lycka till.
 
det är inte så att jag inte har råd, men att betala 900:- för att veterinären kommer ut och säjer att det blir så på gamla hästar är ingen höjdare,.,. eller hur?? :mad:
Ska ringa och höra,.,.,.
 
Kosta vad det kosta vill...pengar ordnar sig alltid, det viktiga är ju att hästen blir frisk...? Visst svider det i kassan o vet. kan verkligen ta betalt utan att komma fram till nåt vettigt ens, jag VET... :crazy:
Men i detta fall skulle jag inte ge mig förräns vet. kom fram till en orsak så att hästen kunde få behandling o bli bra. Hade det varit jag hade jag gjort det för länge sedan....
 
Jag tycker också det ser ut som blisterskador på bakbenen (man har alltså "bränt" hästen genom att man haft på starkt liniment/jodopax/blister och lindat utanpå). En enormt tråkig och plågsam händelse för hästen men som kanske blir en lärpenning inför framtiden så man inte gör samma sak igen. Är du säker att ingen annan varit och lindat din häst på frambenen? Det ser nämligen ut som blisterskada även där. Jag skulle nog också stryka på en mild salva typ helosan.
Försvinner det inte måste du kontakta en annan vetrinär, totalt oansvarigt av den vetrinär som var ute att nonchalera dina problem. Jag hoppas din häst blir frisk och litar på att du inte riskerar hans ben genom blistring igen.
 
Jag tycker också att det ser ut som blisterskador. Har sett det på travhästarna. Det kan även bli liknande skador om man har lindor eller benskydd på hästen i hagen när det är varmt ute. De svettas så mycket om benen att det blir frätskador. Ett tips om huden är hård och det inte är öppna sår är att smörja in med matolja och gnugga bort död hud som börjar lossna. Det brukar fungera jättebra och sen läker det fort.
 
Hejsan!
Jag håller med de som tror att du råkat ge din häst regäla blister skador. Är att likna med brännsår.. Vilket är väldigt lätt hänt om man har otur..
:crazy:
Min lilla tjej, såg ut så där efter en behandlig med radital värmesalva... nu är hon ju ganska känslig så... Men det tog ett bra tag att läka :(

Men av bilderna att döma tycker jag att det ser rent och torrt ut?! Så förök bara hålla det rent och torrt.. men pilla inte så mycket utan låt det få tid att läka ut... :idea:
Så länge det inte vätskar eller varar borde det inte fara :smirk: håll det bara under uppsikt!

Lycka till!
 

Liknande trådar

Utrustning Kära Buke, nu söker jag efter benskydd. Vilket jag inte använt överdrivet mycket innan, och hästen ifråga har inte behövt det förrän på...
Svar
3
· Visningar
941
Senast: Liten
·
Hästvård Min åring har en ganska problematisk strålröta i alla fyra hovar och eftersom jag inte är bekant med strålröta under mina 20år som...
2
Svar
29
· Visningar
7 827
Senast: skuggi
·
Hundhälsa V är en kastrerad risenschanuzerhane. Jag har haft honom sen han var 6 månader. Han har alltid varit en energisk hund och ganska "hård i...
Svar
19
· Visningar
4 230
Hundhälsa Min äldsta tik (11år) är (brukar vara) pigg och glad, i gott hull, energisk och lycklig över att hänga med på 'allt'. För två veckor...
Svar
14
· Visningar
1 423
Senast: dpmatte
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp