Nu måste vi prata om köpebröd.

Allt som Pågen gjort är ju degigt och sött så förstår inte hur någon kan hylla det.

Äter sällan bröd, men ibland kan det slinka ner en smörgås av Skånskt finbröd alternativt Lantbröd. Annars föredrar jag helt klart danskt rågbröd eller rågfrallor.

Vissa surdegsbröd och levain i alla dess former vad det nu kan heta, går fetbort då det är seeeegt som kola och inte går att bita av.

JA!! DubbelJA på den!

Svenskt bröd är så sött, speciellt allt som heter "limpa" och ofärdigt och svampigt.
Varför blir svenskt levain också oätligt?

Jag har en känsla av att alla degiga limpor är för att de ska verka färska länge.
Den brödkultur jag är uppväxt med så var gårdagens bröd nästan oätligt, bröd som var tre dagar gammalt ..hade man inte kvar, eller gjorde fattiga riddare av.. Men då var limporna helt perfekta dagen de bakades också, samma med småbröd, vitt bröd kanske stod sig en dag längre, men inte mer än så.
 
JA!! DubbelJA på den!

Svenskt bröd är så sött, speciellt allt som heter "limpa" och ofärdigt och svampigt.
Varför blir svenskt levain också oätligt?

Jag har en känsla av att alla degiga limpor är för att de ska verka färska länge.
Den brödkultur jag är uppväxt med så var gårdagens bröd nästan oätligt, bröd som var tre dagar gammalt ..hade man inte kvar, eller gjorde fattiga riddare av.. Men då var limporna helt perfekta dagen de bakades också, samma med småbröd, vitt bröd kanske stod sig en dag längre, men inte mer än så.
Vilken brödkultur är det, om du vill berätta? :) Jag minns nämligen recept som utgick ifrån att man hade ljusa (mat-)bullar från gårdagen kvar och att de blivit torra och endast skulle duga som ingrediens.
 
JA!! DubbelJA på den!

Svenskt bröd är så sött, speciellt allt som heter "limpa" och ofärdigt och svampigt.
Varför blir svenskt levain också oätligt?

Jag har en känsla av att alla degiga limpor är för att de ska verka färska länge.
Den brödkultur jag är uppväxt med så var gårdagens bröd nästan oätligt, bröd som var tre dagar gammalt ..hade man inte kvar, eller gjorde fattiga riddare av.. Men då var limporna helt perfekta dagen de bakades också, samma med småbröd, vitt bröd kanske stod sig en dag längre, men inte mer än så.
Åh! Vad kul att hitta en till som inte gillar Pågen, det verkar annars vara vanligt att alla vill ha Pågenlimpa, ja förutom faktiskt jag och mina barn. Det är inte ens gott att rosta.

Hur ska levain smaka? Ser så gott ut, men är verkligen ingen rolig historia att skära och att äta. Alltid en besvikelse faktiskt.

Tycker faktiskt att bröd har blivit sämre och sämre med åren. Och dyrare och dyrare. Trist att betala för något som inte håller fullt ut. Tyvärr suger jag på att baka och det är inte färskt så länge heller och baka varje dag orkar jag inte. Men där har du nog en poäng, vissa bröd håller LÄNGE, för en del år sedan märkte man fort om brödet var två dagar gammalt, nu håller det i en vecka utan att vara torrt, jag har reagerat på det. Bröd är en färskvara ju!

Ena barnet har en pappa som bakar frukostfrallor varje dag. Hade det tagit 5 minuter att baka det hade jag också gjort det, men tyvärr tar det längre tid än så, och är bökigare än vad jag orkar med. Men just HELT FÄRSKT och ljummet bröd är det ju få saker som slår :)
 
Ja självklart.
Nja inte självklart för mig :) Har fryst köpt bröd och det blir liksom inte bra. Det blir is på insidan av påsen och brödet blir torrt och tråkigt efter kort tid i frysen. Och jag har fryst in massor av bröd utan problem. Pratade med mamma i dag om det här och hon upplever samma, vi vet inte riktigt vad som är fel, men det blir inte som förr, då fungerade det perfekt.
 
Äter i princip uteslutande Råg Stund från Hatting pga fiberinnehållet och tycker varken de är torra, degiga eller nått sånt.
 
Jag älskar mjukt lite degigt bröd. Motsatsen är ju liksom torrt bröd och jag kan inte äts torrt bröd.

Hembakat är gott bara direkt ur ugnen. Dagen efter är det för torrt. Jag förstår inte hur folk kan äta hembakt flera dagar.

Bor i Finland men köper nästan alltid pågen om det finns. Bästa brödet! Håller sig mjukt i en evighet (säkert fullproppat med nåt ämne som håller dem mjuka men ändå!)
 
Allt som Pågen gjort är ju degigt och sött så förstår inte hur någon kan hylla det.

Äter sällan bröd, men ibland kan det slinka ner en smörgås av Skånskt finbröd alternativt Lantbröd. Annars föredrar jag helt klart danskt rågbröd eller rågfrallor.

Vissa surdegsbröd och levain i alla dess former vad det nu kan heta, går fetbort då det är seeeegt som kola och inte går att bita av.

Vörtbröd köper jag till jul och påsk, älskar det! Dock Södervidingebagarens vörtbröd som är oskivat med russin, har ännu inte ätit en skivad variant som inte är torrt och tråkigt. Det är oerhört gott det där!

Visa bifogad fil 109893

Håller med. Allt som Pågen gör smakar sammanhang har samma konsistens. Jag tror att de har samma deg till allt, men bara håller det olika formar och skojsar till det med olika namn.
 
Sedan jag bestämde mig för att börja baka surdegsbröd hösten 2017 har jag inte köpt massproducerat bröd a la Pågen etc. Det är helt enkelt inte gott. Jag har köpt butiksbakat och bake-off max en handfull gånger sedan dess. Vi har inget bageri i byn längre, annars brukade jag handla där.

Jag köper inte korv- eller hamburgerbröd längre heller, det är så mycket godare med hembakat.
 
Jag har slutat att äta bröd. Det är helt enkelt inte gott. Eller ja, någon enstaka gång per år kan jag äta en skiva eller två om det är rostat och med en ostskiva som pålägg. Då krävs det ju att jag blir bjuden på bröd hemma hos någon annan eftersom jag inte köper eget.

Icke-rostat köpebröd klarar jag inte, just för att det känns så degigt. Kanske är det så standard nu att alla rostar brödet, att tillverkarna inte tycker sig behöva baka klart bröden för köparna som rostar märker ändå ingenting?
 
Min fråga är framför allt, hur ORKAR och HINNER ni baka bröd? Jag skulle gärna baka eget men hur tusan får man tiden att räcka till?

Plz dela med er av enkla recept 🙏
Tror @Mineur tipsat om ett enkelt snabbbakat formbröd i någon tråd som jag testat flera gånger, mycket smidigt!

För övrigt gillar jag nog i princip alla sorters köpebröd, ju degigare/kompaktare desto bättre ungefär:D
 
Jag älskar vanligt bröd från affären och äter gärna Lingongrova och Hönökaka till frukost. Väljer dock butiksbakat som lyx ibland. Har aldrig köpt på bageri även om jag kanske borde göra det.

Samma här 😁
Skogaholmslimpa, Karlssons fyrkant osv 😍😋
Jag gillar också denna typ av bröd. Men gillar också hembakat surdegsbröd och lite grövre rostbröd. Men allt med russin, frukt och nötter går bort, enligt mig hör sådant inte hemma i bröd.

Bor ensam och skulle inte fixa att ha bröd som blir dåligt efter bara en dag, hinner ju inte äta upp det. Och handla eller baka varje dag är inte ett alternativ. Och för mig är smörgås snabbmat så vänta på att det ska tina, eller snabbtina i mikro där det blir för varmt eller tinar ojämnt är inte heller ett alternativ
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp