Cherrypicking - hur många procent av Sveriges grisar betar? Hur många procent av Sveriges broilers? Hur många procent av mjölkkorna? Hur många procent av köttboskapen. Hur mycket importerat foder äter de?Min uppfattning är att debattartiklar skrivna av vegan-aktivisterna på Chalmers, inte är särskilt värdefulla som källor till vederhäftiga påståenden. I synnerhet inte när det helt saknas källhänvisningar.
Jag läste nyss en artikel i en annan blaska, som talade om att motsatsen till debattartikelns påstående råder, för där stod det nämligen (ungefär) "koldioxidbindningen i svenska naturbetesmarker är större än vad som tidigare trotts"...
Cherrypicking är mycket vanligt hos lobbande aktivister.
Dröm kossan som lever på kalkrika betesmarker är inte särskilt negativ för miljön - utom metanfisarna då - men hon är inte heller särskilt representativ. Dessutom var forna tiders boskapsskötsel utan stödutfodring inte särskilt djurvänlig - när våren väl kom bar man ofta ut korna på betet.
PS Jag tros att vi måste äta mycket, mycket mindre animalier än vad vi gör nu - och då förhoppningsvis av bättre kvalitet både för oss och för djuren