Jag har ett jättegott recept på "vit fisk" med ris som tillbehör, kan gräva fram receptet när jag är hemma om intresse finns
Annars är korvstroganoff en hit (obs! viktigt med dill i), pasta med köttfärsås och chili con carne likaså.
Pajer funkar fint att frysa också om du tycker om det. I paj kan man ha lite vad man vill, själva skalet är ju det samma och sedan kan man antingen ha äggstanning eller creme fraiche till beroende på vad man har i pajen.
Gillar du soppor så är potatis och purjolökssoppa en personlig favorit, tyvärr inte så mycket protein i bortsett från bacon men relativt kalorisnålt om du bryr dig om sådant. Dessutom är det väldigt lätt att göra och blir mycket gott.
Världens godaste (och onyttigaste) pastasås gör du genom att blanda grädde, creme fraiche, färskost, hönsbuljong och en skvätt senap.
Köttbullar är bra också. (ströbröd, ägg, salt, peppar). Gör dem lite större och stek för yta men låt dem koka färdigt i sås. Såsen kan du göra på stekflottet, vatten, köttbuljong, ev grädde om du vill (det blir godare). Red till önskad konsistens. Tips är att viltfond är riktigt gott i. Det får du några matlådor av med kokt potatis och morötter till (gott!), resten kan du frysa in bara köttbullarna så är det bara att koka lite pasta till.
Inser när jag kommit såhär långt att jag är rätt kass på grönsaker också så jag ber om ursäkt. Tycker du om vitkål? Pizzasallad är nyttigt, jättegott, jättelätt att göra och billigt! Håller utan problem en vecka i kylen och du kan ta med en extra liten låda med varje matlåda att äta på sidan så att säga.
Avslutar med en favorit som jag inte provat att frysa men som är gott att göra flera matlådor till kylen med, presenterar min egen version av pad thai:
Gör nudlar, du kan ta vilken sort du vill men jag föredrar vetenudlar. Antingen kan man koka dem och vissa sorter räcker det med att man "blötlägger" ett tag. Strimla kycklingfile, stek i olja med lite chili flakes, hackad vitlök och svartpeppar. Tillsätt fint strimlad vitkål och lite morötter (paprika också om du är lagd åt det hållet). Rör runt lite, kålen ska bara mjukna lite grann så det går fort! Skjut allt åt sidan lite och knäck ett par ägg i pannan, gör som en slafsig äggröra typ du blandar in med det andra. Häll över en dressing gjord på soja, fisksås och ostronsås och pressad lime. Rör om. Precis innan du avslutar tillsätter du typ en hel kruka basilika, cashewnötter samt zesten från limen.
Bäst är att strimla och göra ordning allt innan för när du väl börjar "woka" går det fort. Kålen ska fortfarande vara krispig så det får inte vara i pannan för länge. Efter ett tag lär man sig typ hur man ska göra det. Väldigt god rätt med mycket grönsaker som går fort. Smakar fräscht och gott av lime och basilika!