Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag vill ha sådär fint strimlade grönsaker/rotsaker man får när man äter ute. Typ fyrkantiga och tunna.
Vad för manick behöver jag som funkar bra till det? Stå med kniv och finstrimla är inget alternativ![]()
Jag har aldrig sett någon mandolin i ett restaurangkök, och såna har jag sett många av . Det absolut vanligaste är nog skickliga kallskänkor & kockar med ultravassa skarpa knivar, men det finns även en professionell typ av mandolin med dubbla knivar och ganska många fler utbytbara element som vissa kök kan ha beroende på hur menyn ser ut för att motivera inköp av sånt instrument. Restaurangkök är överlag ganska cleana på lull-lull och små-maskinparker.Julienne-skärare/rivare, dvs en mandolin.
Jag vill ha sådär fint strimlade grönsaker/rotsaker man får när man äter ute. Typ fyrkantiga och tunna.
Vad för manick behöver jag som funkar bra till det? Stå med kniv och finstrimla är inget alternativ![]()
Brorsan har nog haft mandoliner i alla sina kök vad jag har sett. Har bara jobbat i ett av dem men brukar göra studiebesök och se när maten lagas. Det har dock varit mindre restauranger med ganska få kockar (1-4 st samtidigt). Det är ju en enkel manick men jag har sett för många skador för att våga använda en själv. Jag använder kniv, min thailändska vän använder grönsaksskärare i exemplet ovan (ser ut som potatisskalare) som faktiskt är allra bäst till mango.Jag har aldrig sett någon mandolin i ett restaurangkök, och såna har jag sett många av . Det absolut vanligaste är nog skickliga kallskänkor & kockar med ultravassa skarpa knivar, men det finns även en professionell typ av mandolin med dubbla knivar och ganska många fler utbytbara element som vissa kök kan ha beroende på hur menyn ser ut för att motivera inköp av sånt instrument. Restaurangkök är överlag ganska cleana på lull-lull och små-maskinparker.
Men för hemmabruk är en mandolin säkert bra. Jag har en men är rädd om mina fingertoppar och anvnder hellre en skarp kniv för att perfektionskuba i den mån man orkar göra det![]()
Min erfarenhet är att en Biff Rydberg som blir mätt med linjal är ettt inte helt ovanligt arbetsprov för såväl sous- som linjekockar, precis som jag som servitris har arbetat på flera restauranger där man mätt besticks och stolsbens placeringar vid dukning med linjal rutinmässigt. Det finns många olika världar i den branchen. I hamburgerhakens tid är kanske de är försvinnande få då. Men tja, jag skulle nästan kunna slå mig i backen på att procentantalet fingertoppslösa knivande kockar klår motsvarande antalet fingertoppslösa mandolinkockar i stort, då det nog är fler frekventmässigt fler knivandeBrorsan har nog haft mandoliner i alla sina kök vad jag har sett. Har bara jobbat i ett av dem men brukar göra studiebesök och se när maten lagas. Det har dock varit mindre restauranger med ganska få kockar (1-4 st samtidigt). Det är ju en enkel manick men jag har sett för många skador för att våga använda en själv. Jag använder kniv, min thailändska vän använder grönsaksskärare i exemplet ovan (ser ut som potatisskalare) som faktiskt är allra bäst till mango.
Brorsan jobbar i Köpenhamn och mindre ställen än de som mäter med linjal (nordisk bistro typ). Det får liksom inte vara för steril miljö utan måste vara rustikt. Någon hipstertrend kanske men jag gillar det. Maten börjar gå åt samma håll med mindre polerad finish.Min erfarenhet är att en Biff Rydberg som blir mätt med linjal är ettt inte helt ovanligt arbetsprov för såväl sous- som linjekockar, precis som jag som servitris har arbetat på flera restauranger där man mätt besticks och stolsbens placeringar vid dukning med linjal rutinmässigt. Det finns många olika världar i den branchen. I hamburgerhakens tid är kanske de är försvinnande få då. Men tja, jag skulle nästan kunna slå mig i backen på att procentantalet fingertoppslösa knivande kockar klår motsvarande antalet fingertoppslösa mandolinkockar i stort, då det nog är fler frekventmässigt fler knivande![]()