"Ta hjälp av en tränare.."

_Peplis_

Trådstartare
Har problem med lastningen av min häst...Har kollat lite i trådarna här och då står det som tips bla att man ska ta hjälp av en tränare..
Så, Finns det någon sida med "NH"tränare?
Och finns det någon typ av diplom eller certifikat så jag vet att det är en bra person som jag tar hjälp av? Eller ja andra ref. på personen..
Bor i Örebro så är det någon som vill hjälpa så är jag mkt tacksam!!(ni behöver inte vara dipl. (om det nu finns..)men ett sunt förnuft!)
 
L

lill_flesky

Sv: "Ta hjälp av en tränare.."

Hänger på lite på din tråd, hoppas det är okej.
Vad ska man tänka på när man anlitar en nh-tränare, eller när man letar efter en, så att man inte ramlar över någon skojare?
 
Sv: "Ta hjälp av en tränare.."

Det finns ingen som helst auktorisation av tränare utan man måste kolla själv. Tyvärr finns som i alla andra sammanhang bra och mindre bra tränare.

Jag skulle rekommendera dig att åka som åskådare på någon clinic först och se om du tror att tränaren är bra.
 
Sv: "Ta hjälp av en tränare.."

bäst är om du har möjlighet att besöka tränaren, och se denne träna hästar.

jag förstår att det kan vara rätt svårt att luska ut om tränaren är tillförlitlig eller ej, men det är alltid bra att ställa frågor. vad verkar tränarens filosofi bygga på, och vilken är attityden till hästen?

talas det om kommunikation eller kontroll? Dvs använder/beskriver tränaren metoder som går ut på att få hästen med sig mentalt, eller går det bara ut på att hästen ska lyda? Hur försöker tränaren göra sig förstådd hos hästen, via kroppsspråk som hästen förstår eller signaler baserade på det mänskliga tänkandet, som t.ex. repvifteri?

men slutligen är det du som hästägare som måste fatta beslutet i val om tränare. vad känns rätt i magen på dig?
 

Liknande trådar

Träning Hej! Jag har för en månad sen skaffat en islandshäst på foder. Problemet är att han är väldigt krånglig när det kommer till att göra...
Svar
5
· Visningar
692
Skola & Jobb Funderar på om jag får ledigt från jobbet att åka iväg nånstans och skriva på min uppsats i en vecka. Bara liksom stänga in mig i en...
2
Svar
22
· Visningar
1 156
Hundträning Det får bli en tråd till på en gång. Vi roar oss alltså med lydnadsmoment utan tävlingsambitioner. Den svåraste nöten är apport. Det som...
Svar
8
· Visningar
517
Senast: Fruentimber
·
Hundavel & Ras Hejsan! Jag går i tankarna om att köpa hund men får inte ordning på mina tankar om vad jag vill ha riktigt. Kan ni hjälpa mig bolla...
2 3 4
Svar
68
· Visningar
6 393
Senast: inverterad
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Stora shoppingtråden
  • Bruksprovet 2023 (SWB)

Omröstningar

Upp