Bukefalos 28 år!

"Ta hjälp av en tränare.."

_Peplis_

Trådstartare
Har problem med lastningen av min häst...Har kollat lite i trådarna här och då står det som tips bla att man ska ta hjälp av en tränare..
Så, Finns det någon sida med "NH"tränare?
Och finns det någon typ av diplom eller certifikat så jag vet att det är en bra person som jag tar hjälp av? Eller ja andra ref. på personen..
Bor i Örebro så är det någon som vill hjälpa så är jag mkt tacksam!!(ni behöver inte vara dipl. (om det nu finns..)men ett sunt förnuft!)
 
Sv: "Ta hjälp av en tränare.."

Hänger på lite på din tråd, hoppas det är okej.
Vad ska man tänka på när man anlitar en nh-tränare, eller när man letar efter en, så att man inte ramlar över någon skojare?
 
Sv: "Ta hjälp av en tränare.."

Det finns ingen som helst auktorisation av tränare utan man måste kolla själv. Tyvärr finns som i alla andra sammanhang bra och mindre bra tränare.

Jag skulle rekommendera dig att åka som åskådare på någon clinic först och se om du tror att tränaren är bra.
 
Sv: "Ta hjälp av en tränare.."

bäst är om du har möjlighet att besöka tränaren, och se denne träna hästar.

jag förstår att det kan vara rätt svårt att luska ut om tränaren är tillförlitlig eller ej, men det är alltid bra att ställa frågor. vad verkar tränarens filosofi bygga på, och vilken är attityden till hästen?

talas det om kommunikation eller kontroll? Dvs använder/beskriver tränaren metoder som går ut på att få hästen med sig mentalt, eller går det bara ut på att hästen ska lyda? Hur försöker tränaren göra sig förstådd hos hästen, via kroppsspråk som hästen förstår eller signaler baserade på det mänskliga tänkandet, som t.ex. repvifteri?

men slutligen är det du som hästägare som måste fatta beslutet i val om tränare. vad känns rätt i magen på dig?
 

Liknande trådar

Hästhantering Hej, jag har en unghäst som nyligen blivit inriden och det har verkligen gått jättebra, vi har haft hjälp av en underbar tjej som...
Svar
13
· Visningar
1 488
Senast: MiniLi
·
Övr. Hund Jag har sälj annons ute på min hund sedan den 17 januari. Jag har fått tre svar. En som bor i samma stad som jag och som kör lastbil...
2 3 4
Svar
60
· Visningar
5 406
Senast: ako
·
Hundträning Hej alla, Min maltipoo (hane, inte kastrerad) blir i år 4 år gammal och det finns en rad problem som jag tror bottnar i stress. Vet...
2
Svar
20
· Visningar
2 536
Senast: Acto
·
Kropp & Själ Jag väljer att skriva det här inlägget här, då jag trots allt är lite "halvanonym" här. I alla fall så till vida att jag inte är öppen...
2 3 4
Svar
69
· Visningar
5 211

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Stänger du toalettlocket?
Tillbaka
Upp