Tips på måltid med tonfisk på burk

Jag gillar inte tonfisk pa burk. Alls!
Nar vi bodde i Saudi Arabia och stora mangder folk akte ut i oknen for att overnatta eller bara ha en "picknick" med grillning och annat var det inte latt att veta vad man kunde ta med sig. Utav nagon konstig anledning (det maste ha varit plotsligt pakommet och tomt i skapen hemma) gjorde jag Tuna Sallad (som inte alls ar vad jag ansag en sallad var, det ar helt enkelt en tonfisk rora att ha pa mackan). Alla ALSKADE min tuna sallad :confused: Kanske for att jag mycket effektivt hade blandat bort tonfisk smaken.:angel:

Riv isar tonfisken sa den blandas latt, ha i en klick majonas, (kanske en klick yogurt eller sour cream om man inte ska till oknen som ar sa varm) os pa med vad du har. Lite hackad lok ar alltid gott, capers, oliver, en hackad paprika kanske, ett hardkokt hackat agg blir gott. Krydda blandningen med salt, peppar och ha gjarna i en klick boston gurka, eller nagot annat acidic.

Ta ett salladsblad som du lagger pa brodet (smor behovs inte alls) och lagg pa ett redigt lager "tonfisk sallad" ... eller skippa salladsbladet och lagg clicken direkt pa mackan. :D

Istallet for majonas kan man ocksa ha avocado ... och resten av blandningen kan man ha precis vad man vill ... eller vad man rakar ha hemma. For mig galler det bara att blanda bort "tonfisk pa burk" smaken.

Having said that ... I hostas fick jag tva burkar tonfisk som en kompis hade lagt in sjalv. SA himla gott! Jag at direkt ur burken och tyckte verkligen att det var super gott. Markligt hur annorlunda det kan smaka nar man gor saker sjalv.
 
Kombon tonfisk, kapris, rödlök och majs är ett vinnande koncept. Med crème fraîche som röra till pasta, bakpotatis eller på grovt bröd, som sallad med valfria grönsaker (jag brukar ta gurka, tomat, champinjoner och eventuellt något mer), eller i tomatsås till pasta. :d
Enklaste receptet är dock en pastasås från buke; strimla en purjolök och fräs i smör till mjuknat, häll då på örtsalt, en burk crème fraîche och en burk tonfisk.
 
Ah, sorry! Snurrig idag..
Jag hade så klart i grädde. Först steka löken och hälla i lite vatten som den kan få mjka upp sig i och bli lite sötare. Sen i med grädde, tonfisk, kryddor etc och servera med kokt pasta.

Nu gillar jag inte gubbröra. Men du kan väl äta det hur du vill. Tycker du det är gott till sallad - kör på!
Frågade min faster och hon gick mera på känsla (:arghh: - jag som vill följa recept) men istället för ansjovis som i gubbröra så har hon matjesill :d
Jag brukar inte gilla ruccolas smak (för besk) men kan inte låta bli att tänka att det borde passa bra till den också :confused:🤔
 
Kombon tonfisk, kapris, rödlök och majs är ett vinnande koncept. Med crème fraîche som röra till pasta, bakpotatis eller på grovt bröd, som sallad med valfria grönsaker (jag brukar ta gurka, tomat, champinjoner och eventuellt något mer), eller i tomatsås till pasta. :d
Enklaste receptet är dock en pastasås från buke; strimla en purjolök och fräs i smör till mjuknat, häll då på örtsalt, en burk crème fraîche och en burk tonfisk.
Tack! Jag ska nog våga mig på att testa detta i helgen, får se om det blir sallad, bakpotatis eller på bröd! :up:
 
Jag steker lök, ris och kryddor typ curry och slår sedan på vatten och buljongtärning. När det nästan är klart hivar jag i tonfisken och fryst ärtor!
 

Liknande trådar

  • Låst
Övr. Barn Jag stjäl ett inlägg från Anna Wahlgrens sida där en person berättar om sitt liv som icke-curlande mamma. Det skulle vara intressant att...
2 3
Svar
44
· Visningar
7 313
Senast: Luff
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp