Tittar in i ditt kök, 18

Status
Stängd för vidare inlägg.
Stackars mig som inte haft ett kök på snart 6 veckor men som nästa vecka får ett hejdundrande magiskt grymt kök med de mesta i utrustning :love: vill ha MASSOR av tips på era bästa recept som passar att göra efter jobbet! Har väl 10-15 recept som jag varvar med (på hyffsad nivå, rullar ALLTID köttbullar osv själv och använder aldrig färdiga såser eller påsar) och så lite annat ”testa på” däremellan eller hur man ska uttrycka sig, men nu när jag får en helt annan möjlighet (det förra var ett 60-tals med halvkass spis) så vill jag också slänga in en hel del nytt! Svårighetsgrad spelar ingen större roll! :) HIT ME! :bump:

Det finns ju hur mcket som helst att laga, vad beror ju på vad för mat man tycker om. Vi lagar allt från en femminuterssnabb pasta aglio e olio con peperoncino med hackad persilja och lite parmesan, till fisksoppa med chili och saffran, löksoppa, gulasch, fisk i ugn med örttäcke, biff stroganoff, chiligryta, bouef bourguignon (när det äts till vardag brukar den dock komma från frysen), rödbetsbiffar (det ska jag förresten ställa mig och göra nu, men till matlådor), pajer i oändligt antal varianter. Mycket beror på hur mycket tid vi har till vårt förfogande och vad som finns i kyl, frys och skafferi som behöver gå åt.

Tips: Köp en inte allt för omfattande kokbok som ser intressant ut och laga den sedan från början ill slut - en rätt om dagen. Ett annat tips är matkasse där du dår med recept för veckan. De är anpassade för att fungera även en vardagkväll i veckan.
 
Ni vet konserver. Burkchampinjoner är ju som alla vet en delikatess, men sådant som ravioli, köttbullar i sås och "picknickbog" på burk? Hur kan de produkterna ens finnas på marknaden?
Maken gillar den typen av konserver när han campar i skogen tillsammans med polarna. Han tycker att de är bättre än frystorkat.
 
Just nu sitter jag och knaprar på hårt tunnbröd med chèvre och ett glas vin och väntar på att rödbetsbiffarna ska bli färdiga (så att jag kan få provsmaka en). De ska dock i övrigt inte ätas idag, utan går direkt in i frysen. Ikväll blir det istället rostad jordärtskocka, dito rödbeta och dito potatis med en sås på trattkantareller som blev över på nyår. Till det blir det en bit utskuren biff.
 
Har ni för övrigt sett listan över mat som en ska ha hemma i händelse av samhällskris? Maten ska räcka en vecka. Det är rena skräckläsningen. Kolla!

  • 1 litet paket pulverpotatismos
  • 1 påse torrmjölkspulver
  • 500 gram okokt pasta, nudlar eller ris
  • 2–3 paket hårt bröd och kex
  • 1 litet paket havregryn, rågflingor, mjöl eller frukostflingor
  • 1 tub mjukost, eller annat hållbart pålägg
  • 2–3 burkar kött- och fiskkonserver, t.ex. köttfärssås, tonfisk, makrill i tomatsås, ravioli, laxbullar, köttbullar, kokt kött
  • 1–2 burkar soppkonserver
  • 2 burkar frukt- och bärkonserver
  • 1 påse pulversoppa
  • 2–3 burkar grönsakskonserver
  • 1 burk eller tetra med bönor och linser
  • 3–4 deciliter olja
  • 1 ägg
  • 1 mindre burk sylt, fruktmos eller marmelad
  • 1–2 påsar mandel, nötter eller frön
  • 1 påse torkad frukt
 
Har ni för övrigt sett listan över mat som en ska ha hemma i händelse av samhällskris? Maten ska räcka en vecka. Det är rena skräckläsningen. Kolla!

  • 1 litet paket pulverpotatismos
  • 1 påse torrmjölkspulver
  • 500 gram okokt pasta, nudlar eller ris
  • 2–3 paket hårt bröd och kex
  • 1 litet paket havregryn, rågflingor, mjöl eller frukostflingor
  • 1 tub mjukost, eller annat hållbart pålägg
  • 2–3 burkar kött- och fiskkonserver, t.ex. köttfärssås, tonfisk, makrill i tomatsås, ravioli, laxbullar, köttbullar, kokt kött
  • 1–2 burkar soppkonserver
  • 2 burkar frukt- och bärkonserver
  • 1 påse pulversoppa
  • 2–3 burkar grönsakskonserver
  • 1 burk eller tetra med bönor och linser
  • 3–4 deciliter olja
  • 1 ägg
  • 1 mindre burk sylt, fruktmos eller marmelad
  • 1–2 påsar mandel, nötter eller frön
  • 1 påse torkad frukt


Bluff och Båg. Var är KRIGSRUSSINEN???
 
Har ni för övrigt sett listan över mat som en ska ha hemma i händelse av samhällskris? Maten ska räcka en vecka. Det är rena skräckläsningen. Kolla!

  • 1 litet paket pulverpotatismos
  • 1 påse torrmjölkspulver
  • 500 gram okokt pasta, nudlar eller ris
  • 2–3 paket hårt bröd och kex
  • 1 litet paket havregryn, rågflingor, mjöl eller frukostflingor
  • 1 tub mjukost, eller annat hållbart pålägg
  • 2–3 burkar kött- och fiskkonserver, t.ex. köttfärssås, tonfisk, makrill i tomatsås, ravioli, laxbullar, köttbullar, kokt kött
  • 1–2 burkar soppkonserver
  • 2 burkar frukt- och bärkonserver
  • 1 påse pulversoppa
  • 2–3 burkar grönsakskonserver
  • 1 burk eller tetra med bönor och linser
  • 3–4 deciliter olja
  • 1 ägg
  • 1 mindre burk sylt, fruktmos eller marmelad
  • 1–2 påsar mandel, nötter eller frön
  • 1 påse torkad frukt

Undrar vad man ska göra med ägget?
 
Har ni för övrigt sett listan över mat som en ska ha hemma i händelse av samhällskris? Maten ska räcka en vecka. Det är rena skräckläsningen. Kolla!

  • 1 litet paket pulverpotatismos
  • 1 påse torrmjölkspulver
  • 500 gram okokt pasta, nudlar eller ris
  • 2–3 paket hårt bröd och kex
  • 1 litet paket havregryn, rågflingor, mjöl eller frukostflingor
  • 1 tub mjukost, eller annat hållbart pålägg
  • 2–3 burkar kött- och fiskkonserver, t.ex. köttfärssås, tonfisk, makrill i tomatsås, ravioli, laxbullar, köttbullar, kokt kött
  • 1–2 burkar soppkonserver
  • 2 burkar frukt- och bärkonserver
  • 1 påse pulversoppa
  • 2–3 burkar grönsakskonserver
  • 1 burk eller tetra med bönor och linser
  • 3–4 deciliter olja
  • 1 ägg
  • 1 mindre burk sylt, fruktmos eller marmelad
  • 1–2 påsar mandel, nötter eller frön
  • 1 påse torkad frukt

1 ägg? :confused:

Jag skojade igår efter att jag hade varit och handlat om att vi var rustade för kriget. Vi bunkrar av någon outgrundlig anledning mat. Vi skulle nog klara oss 2-3 veckor på det vi har hemma - det dubbla om vi snålade, men vi har näppeligen pulvermos och mjukost på tub och heller ej sylt. Torrmjölk har vi dock! :laugh:
 
Har ni för övrigt sett listan över mat som en ska ha hemma i händelse av samhällskris? Maten ska räcka en vecka. Det är rena skräckläsningen. Kolla!

  • 1 litet paket pulverpotatismos
  • 1 påse torrmjölkspulver
  • 500 gram okokt pasta, nudlar eller ris
  • 2–3 paket hårt bröd och kex
  • 1 litet paket havregryn, rågflingor, mjöl eller frukostflingor
  • 1 tub mjukost, eller annat hållbart pålägg
  • 2–3 burkar kött- och fiskkonserver, t.ex. köttfärssås, tonfisk, makrill i tomatsås, ravioli, laxbullar, köttbullar, kokt kött
  • 1–2 burkar soppkonserver
  • 2 burkar frukt- och bärkonserver
  • 1 påse pulversoppa
  • 2–3 burkar grönsakskonserver
  • 1 burk eller tetra med bönor och linser
  • 3–4 deciliter olja
  • 1 ägg
  • 1 mindre burk sylt, fruktmos eller marmelad
  • 1–2 påsar mandel, nötter eller frön
  • 1 påse torkad frukt

Sedan undrar jag, var är vinet?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
15 16 17
Svar
335
· Visningar
14 536
Senast: tuaphua
·
Relationer Jag har en nära anhörig, pensionerad sedan drygt tio år, som ibland har så extremt hårda övertygelser om hur saker ÄR. Jag skriver milda...
2
Svar
36
· Visningar
3 154
Senast: skiesabove
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
106 914
Senast: Mineur
·
  • Låst
Mat Jag har saknat mattråden och inspiration. Vad äter ni idag? Ikväll gjorde jag dovhjortskav med gräddsås med smörstekta...
99 100 101
Svar
2 007
· Visningar
85 829

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2024
  • Bra blötmat
  • Uppdateringstråd 29

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp