Tittar in i ditt kök del 19

Status
Stängd för vidare inlägg.
Vad är egentligen glaze? Hur gör man den, och vad gör man med den?

Glaze är något som ger LCHF:arna krupp. Jag gör den på juice, socker, chili, div örtkryddor, svartpeppar, salt, kycklingfond och vinäger som får koka ihop till en simmig sås.

Den ger en fin yta och bär smakerna väldigt bra. Jag penslar på den från mitten till slutet av grillningen. Det är viktigt att man grillar indirekt när man haft på glazen eftersom sockret gärna vill brinna annars. Den är speciellt bra till "kyckling-gnag" dvs vingar och lår. Jag tycker som sagt det är trevligt till fläskfilé också.
 
Men jäklar också köpte 800g eller vad det nu var av varmkor och slängde in hela paketet i frysen. Jag vill inte äta varmkorv hela veckan. :meh: Kan man halvtina och sedan återfrysa?:idea:
 
Det råkade visst bli tema Intressanta Miljöer under min väninnas besök, och idag avnjöt vi afternoon tea på ett gods utanför Edinburgh som inte känns alltför olikt Downton Abbey (åtminstone på insidan):

received_10156321749501419_5ad377212a6b227331ec2c23.jpg


received_10156321749526419_5ad37718e087c37946726783.jpg


20180415_165652_5ad376e9e087c3792c3185b2.jpg


dsc_6008_5ad3773addf2b368f41dcb1c.jpg


Efter haggis bonbons, tartlette med getost och rödlök, diverse smörgåsar, två (!) scones med clotted cream och blåbärssylt samt fyra olika små bakelser var vi både proppmätta och fnittriga (dels pga sockret, dels pga den sanslöst snobbiga miljön). Och då tackade vi ändå nej till den champagne som erbjöds.

Just nu känns det som att jag aldrig vill äta någonting någonsin igen, men det ordnar nog upp sig om ett par timmar. Tänkte fira med havregrynsgröt i så fall. Kontraster, ni vet.
 
Grillning in full progress :up: Eftersom min käre obandade PIPPI blir kinkig när han är hungrig (extremt hangry) så köpte vi ett paket med Holy Smokes köttiga korvar (ICA Selection) för att få lite ätbart snabbt. Korven var väldigt god men vi tyckte inte den var värd priset (34,90 för två korvar, 240g totalt).

Nu väntar vi på resten, jag fick slänga på en kotlett med min Memphis Dust också för han trodde inte fläskfilén skulle räcka :D
 
Men himmel! :love: Det där stället hade jag gärna besökt! MATSALEN liksom! @Mineur

(Nu taggade jag väl rätt person @Killaloe , förstår inte varför jag alltid tagg-blandar er :D )
Eller hur?! MATSALEN var ju fantastisk! :love: @Mineur

(Och du taggade rätt @VLMF ;):D Men att du blandar ihop oss måste vara för att vi båda är så himla awesome och gillar konditorier? Jag är fortfarande inställd på päronbågar i Skåne även om väl @Mineurs omdöme blivit lite ifrågasatt på den punkten :D)
 
(Och du taggade rätt @VLMF ;):D Men att du blandar ihop oss måste vara för att vi båda är så himla awesome och gillar konditorier? Jag är fortfarande inställd på päronbågar i Skåne även om väl @Mineurs omdöme blivit lite ifrågasatt på den punkten :D)

Vet inte vad jag ska skylla på faktiskt. Trooor att det kan ha något att göra med den sjuka överanvändningen av vokaler i era nicks? Vem gör så?
Mvh, Konsonant-VLMF
 
Ärtskott, solrosskott, böngroddar, alfalfa-groddar?

Jag har hur som helst en mycket ful groddlåda(grodd-!), som jag använder. Det blir i regel så mycket groddar varje gång att en del hinner bli dåliga innan jag ätit upp dem, vilket medför en tids avhållsamhet. Så snart minnet av att slänga mat jag själv odlat lagt sig gör jag en ny omgång.

Hur ser den ut? Jag har såna där apfula gröna plasttråg med lock, kan man använda dem?
 
Det är väl snarast vi som är väldigt otraditionella. Hade vi haft barn misstänker jag att det sett annorlunda ut och jag förstår din tanke med att alla äter samma mat (eller att det ser ut så iaf). Mycket är ju som sagt orsakat av min ätstörning och det är ju inte bra i sig men den blir hanterbar av att göra så här. Det blir lite frågan av att välja det minst onda.
BIHUSTRUN skulle säga att det där att alla ska äta samma sak och tillsammans är en del av mina ätstörningar. :p Hen kan inte för sitt liv begripa hur mat kan få ta så stor plats i livet som för mig, och är snabb att tolka det i psykiatriska termer. Jag skulle säga att hen inte har helt fel, men heller inte helt rätt
 
Glaze är något som ger LCHF:arna krupp. Jag gör den på juice, socker, chili, div örtkryddor, svartpeppar, salt, kycklingfond och vinäger som får koka ihop till en simmig sås.

Den ger en fin yta och bär smakerna väldigt bra. Jag penslar på den från mitten till slutet av grillningen. Det är viktigt att man grillar indirekt när man haft på glazen eftersom sockret gärna vill brinna annars. Den är speciellt bra till "kyckling-gnag" dvs vingar och lår. Jag tycker som sagt det är trevligt till fläskfilé också.
Jag tycker det verkar supergott till revben! (Ja, jag tycker att revben är JÄTTEGOTT. Ett par gånger om året.)
 
BIHUSTRUN skulle säga att det där att alla ska äta samma sak och tillsammans är en del av mina ätstörningar. :p Hen kan inte för sitt liv begripa hur mat kan få ta så stor plats i livet som för mig, och är snabb att tolka det i psykiatriska termer. Jag skulle säga att hen inte har helt fel, men heller inte helt rätt
Hm, ja, mat är ju väldigt viktigt även för mig. Jag har tänkt att jag inte är jättebrydd om att alla ska äta exakt samma, men jag värdesätter måltiden ganska högt och ärligt talat äter vi ju alltid samma här hemma, även om jag äter lite mindre mestadels(dock ej av ätstörda skäl, jag betraktar mig som hyfsat normalätstörd mot ur vissa aspekter mer ur andra mindre ätstörd än gemene person). Bjuder jag större sällskap på middag är ju olika sorters plock eller en basrätt med olika toppingalternativ väldigt smidigt och gör det hela väldigt okomplicerat för alla, men till vardags är jag rätt noga med att inte undvika saker(och detta är väl det som är en rest av en ätstörning hos mig, jag håller mig själv lite hårt vad gäller att inte avstå från saker...).

Möjligen kan mitt lätt överdrivna matlagningsintresse också härledas till ätstörning, men det är ju också en lyx jag inte vill vara utan. Varför inte njuta av något jag ändå måste göra varje dag, hela mitt liv?
 
Hm, ja, mat är ju väldigt viktigt även för mig. Jag har tänkt att jag inte är jättebrydd om att alla ska äta exakt samma, men jag värdesätter måltiden ganska högt och ärligt talat äter vi ju alltid samma här hemma, även om jag äter lite mindre mestadels(dock ej av ätstörda skäl, jag betraktar mig som hyfsat normalätstörd mot ur vissa aspekter mer ur andra mindre ätstörd än gemene person). Bjuder jag större sällskap på middag är ju olika sorters plock eller en basrätt med olika toppingalternativ väldigt smidigt och gör det hela väldigt okomplicerat för alla, men till vardags är jag rätt noga med att inte undvika saker(och detta är väl det som är en rest av en ätstörning hos mig, jag håller mig själv lite hårt vad gäller att inte avstå från saker...).

Möjligen kan mitt lätt överdrivna matlagningsintresse också härledas till ätstörning, men det är ju också en lyx jag inte vill vara utan. Varför inte njuta av något jag ändå måste göra varje dag, hela mitt liv?
Jag är för egen del mycket öppen för att min stora upptagenhet av mat så att säga samvarierar med ätstörning (även om jag numera absolut inte är att betrakta som sjuk). Men om jag har blivit intresserad av mat som konsekvens av (fallenhet för) ätstörning, eller om ätstörningen bidragit till upptagenheten, håller jag öppet. Och jag tycker att det kvittar, så sett. Men jag märker ju att jag tänker på mat ungefär tio gånger mer än de flesta andra.

Precis som du är jag noga med att kunna äta allt och att ha så lite exter ifråga om mat som möjligt. Å ena sidan. Å andra sidan är jag ju rätt kritisk och har cirka en miljon åsikter om mat - allt från estetiska till sådana som handlar om global rättvisa och klimatet.

Vid större sällskap brukar jag också servera någon sorts bufféartad måltid så att alla, oavsett etiska och medicinska avvikelser, kan få något gott.
 
Middagen blev för övrigt misär. Misär. Jag är ensam hemma och jag VISSTE att jag hade broccoli i kylen. Det hade jag, men den var liksom gråaktig. Misär.

Jag stekte de slattar av underliga grönsaker jag kunde hitta i kylen, med sesamfrön. Till detta rester av de där små vegana bulgogiduttarna.

Det hela var så eländigt att jag tvingades äta ett paket sådana där små underbara sötsalta sesamkex till kaffet efteråt.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur... 99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
116 950
Senast: Mineur
·
  • Låst
Relationer :devil: Fortsätt här..... Vi vill läsa allt, så var inte blyga, sista sidan på förra tråden finner ni här... 99 100 101
Svar
2 011
· Visningar
120 331
Senast: LenaH
·
  • Låst
Småbarn Ny tråd! Vi får väl hoppas att @pollex bebis behagar att titta ut i den här tråden:D Listan: Januari 2 - Venus_in_furs, första barnet... 99 100 101
Svar
2 002
· Visningar
94 036
Senast: Heulwen
·
Äldre Egentligen skulle den här tråden ligga på kropp&hälsa, för det ger mig nervsammanbrott. :angel: Meeen... Jag hörde en låt på radion...
Svar
5
· Visningar
760
Senast: Anna-panna
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp