Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Här blir det Jerk chicken med rice and peas, och en salsa på apelsin, äpple, citron, mynta, chili och vitlök. Lite grönsaksfattigt, men imorgon blir det vegetarisk chili så det jämnar ut sig.
I dag blir det nagon form av pasta med en sas av bison och farska kantareller med lite tillskott av torkade. En liten sallad med spenat, varlok, korsbars tomater, farska blabar och sot lok dressing tankte jag borja middagen med.
Oups. Jag råkade visst flytta till Barcelona, blev bestämt i fredags och nu är jag här. Jag kom på att jag bor granne med en saluhall .
Jag tog en liten film till alla matnördar för jag antar att det inte bara är jag som liksom går igång på att kolla på underbara havsdelikatesser. Jag filmar snabbt för det är inte alltid jättepoppis att jag filmar. :-) http://youtu.be/D6oByD8yInw
Jag har gjort en broccolisoppa här på morgonen som blir kvällens middag. Hittills bara broccoli, lök, vitlök och buljong mixat, men jag ska köpa ädelost och smula i och surdegsbröd att ha vid sidan om tror jag. Den är faktiskt redan god trots att den är så enkel, men jag vill nog ha lite mer kick i.
Min lunch blev couscous, körbärstomater, halloumi och lite creme fraiche. Med lite olivolja som min vän gjort själv (!) ringlad över couscousen. Min favoritlunch nästan, så simpelt men så gott.
Jag dreglar. Pa riktigt. Det var en av de basta 'markets' som jag sett. Oskar jag kunde handle dar ocksa.
Jag sitter och vantar pa att maken ska komma ut Fran en cancer undersokning. Det far nog bli Ihop (international house of pancakes) till brunch I dag. Jag ar hungrig och maken later som en tiger nar Han inte atit frukost.
Kokade linssoppa åt ett helt kompani i kväll. Vi åt totalt fyra portioner och det var ändå ca 1,5 l kvar att ställa in i kylen. Jag behöver inte fundera på vad lunchen blir de närmaste dagarna iaf.
Jag fortsätter min nostalgitripp och köpte Skogaholmslimpa i dag, något som jag inte har ätit på flera år. Mormor brukar ha sirapslimpa hemma ibland, så det var säkerligen hos henne jag åt det senast, för kanske fyra år sedan. Det fick bli en ostmacka till soppan i kväll och i morgon kanske jag går all in och äter ostmackor och dricker varm choklad till frukost!
Jag blev lite såld, det erkänns men efter att ha bott i mina småstäder i så många år så kändes priserna groteskt dyra, men det kostar inget att titta. Jag har ju nyss flyttat hit, och jag började jobba samma dag som jag landade, hittade ett rum i en delad lägenhet som jag lider i tills jag hittat nått bättre. Här bor dock ett indiskt? par som lagar mat så det doftar UNDERBART i hela lägenheten, gillar dem, otroligt ödmjuka och mysiga. Älskar att få se andra kulturer, hoppas på att få smaka också
Iallafall, jag TROR att den ligger vid plaza de antoni. Ligger en STOR kyrka här. Men min lokalkännedom är lika med noll. Jag återkomme rom jag hittar andra kulinariska sevärdheter.
Ja, gatan den ligger vid heter carrer de Urgell eller nått sånt så det stämmer. Men det är stora reperationer runt hela kyrkan eller vad det är så saluhallen är i en tillfällig byggnad om jag förstått det rätt.
Coolt!!!barcelona är en härlig stad, de har frukt och grönt butiker som får mig att börja dregla. Lovar uppdatera er med härliga filmer om jag hittar något bra.
Min egen matlagning består av yoghurt med fröer, gojibär och nötter. Inte så kul att bo med delat kök, men om ett par dagar är jag på gång igen med matlagning när jag får eget boende. Längtar.
Vilken un-der-bar saluhall! Ååååh, nu blir jag ännu mer sugen på att åka till Barcelona!
*kl*
Jag lagar någon sorts köttfärssås. Kunde inte få någon bra smak på den så till slut blev jag sur och hystade i en påse tacokrydda. Det smakar bra faktiskt, man ska väl ha en påse till 400g färs normalt och detta är nästan 900g, så det blir inte för svenskt taco-aktigt utan bara lite lagom kick. Blir antingen spaghettini eller ris till ikväll, och ett antal portioner till frysen. Jag är inte alltid så inspirerad till matlagning för tillfället och inom kort kommer jag inte att ha någon inkomst om inte a-kassan tar sig i kragen fortare än kvickt, så det är inte fel att ha något gott och hemlagat i frysen som bara behöver något kokt till och lite grönsaker, eller för den delen bara ett gott bröd.
Fick något präktanfall imorse vid 9 och ställde mig och lagade tomatsoppa. Eller, Bloody Mary-soppa har jag döpt om den till för den blev stark som bara den och det är Worcestershiresås i
Maken och jag korden ner till Florida i gar for att gratta en av sonerna pa fodelsedagen. Vi gick pa en nyoppnad Italiensk restaurant i narheten, med hela personalen relativt nyanlanda fran Italien. Det var fantastisk mat, med den absolut basta sea bass jag nagonsin atit och hemgjord pasta. Den basta fisk jag nagonsin atit. En tre ratters middag som var fantastiskt god rakt igenom. Det blev inte samre for att alla pratade med stark italiensk brytning och ett par av personalen sag ut och lat som om de steg direkt ut ut "Gudfadern".
I kvall grillar vi nog nar han kommer hem ... Han brukar kopa jatte god korv hos en lokal liten bucher sa han far nog kopa ett par kilo till mig pa hemvag fran jobbet. Jag kor alltid med cooler sa jag kan ta med lite av allt mojligt i matvag nar jag kor emellan.
Nu lockar en till kopp kaffe innan jag tar hunden till beachen
Hundavel & Ras Jaa 😍 bara problem med storleken i min lilla bil 😅 och sen är jag lite nojig efter att ha haft min valp, jag tänkte många gånger "tur...