Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hur kunde jag glömma lever. Och blodpudding..All form av lever avskydde jag, kunde inte ens hantera lukten. Familjen åt lever ofta, men jag vägrade. Mamma försökte lura mig en gång att det var vanlig köttfärsbiff, men jag kände direkt på lukten att det var leverbiff.
Även färdigköpt pölsa tyckte jag illa om, hemgjord pölsa gick an, men inte den köpta.
Är från norrland, åt generellt mycket inälvsmat alltså.
I tonåren blev jag vegetarian och har varit det sedan dess, kanske berodde det på levern..
Blodpudding älskade jag dock!Hur kunde jag glömma lever. Och blodpudding..
Minns lukten av kokt potatis i skolan. Den fick mej att må illa. Tycker inte om kokt potatis om det inte är nån väldigt god sås till. Färskpotatis däremot går Bra, men det måste självklart vara sås eller gräddfil till.Kokt potatis. Hade en hel del diskussioner med mamma om huruvida det var ätbart.
Som alla förstår inspirerad av en annan tråd...
Julkorv med vattning kokt potatis. Av någon anledning traditionell julaftonslunch hos oss. Jag åt mig mätt på eftermiddagsfikat till Kalle och julgröten till Karl-Bertil. Men hörde klasskompisar som talade om att de fick god mat den dagen, inte den hemskaste lunchen på hela året...
Skolans spenatstuvning. Kunde inte stoppa den i munnen utan att få kväljningar. Som vuxen har jag lärt mig att spenat kan vara riktigt gott, om man använder hela blad och låter bli att blanda dem med stabbigt vetemjölsklister. Och att stuvning kan spädas till i vart fall hanterbar konsistens.