Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Äta kattmat?

Skulle du kunna tänka dig att äta kattmat?

 • Nej

  Röster: 119 88,8%
 • Ja, men bara en liten smakbit

  Röster: 13 9,7%
 • Ja, en hel portion utan problem

  Röster: 2 1,5%

 • Antal omröstningsdeltagare
  134
Jag smakar/har smakat på det mesta inklusive diverse djurmat :angel: men med äta så tänker jag det som en måltid, då är jag väl inte sådär väldigt intresserad av just kattmat därav en nej röst från mig 😸 men om jag svälter däremot så räknar jag med att inte vara kunna vara lika kräsen.
 
Jag köper i regel inte de tillsatstunga varianterna av mat i alla fall, ser inte riktigt behovet att äta kattmat bara för att komma undan dem?

Men om det skulle vara för sakens skull, visst kunde jag stoppa i mig en portion.
 
Nope, no never....

Svälter hellre bara lukten av blötmat får mig att ulka.

( Och äter inte heller lever eller blodpudding eller någon inälvsmat alls)

Men jag är faktiskt inte kräsen :D

Hade ni frågat för 20 år sen så kanske då var jag ju ung och dum :D
 
Det brukade skämtas förr om att fattigpensionärer fick leva på kattmat. Idag, nja, Megaras mat kostar mer i kilopris än min :rofl: och jag är betydligt mer noggrann med hennes diet och portioner än med mig själv.

Nej tack till kattmat under normala förhållanden. Men blir det katastrof och vi sitter fast tillsammans utan något annat att äta så visst. Fråga hellre vad jag skulle äta innan jag åt kattmat. Vilket är det mesta.
 

vilde

Trådstartare
Jag undrar vad de gör med maten som gör att det stinker så mycket... Katter har ju bra luktsinne, borde bli som en käftsmäll för dom?
Min katt verkar ha andra preferenser. Han hade lyckats döda en harúnge som han släpade ner i källaren och den luktade vidrigt men han åt upp den ändå. Hittade lite päls och avgnagda ben efteråt men resten var uppätet.
 
Jag åt gladeligen kattmat som barn (torrfoder) så till nivån att den fick ställas i pannrummet som jag var rädd för, annars åt jag hela tiden :angel:
Har provsmakat dreamies och sånna sticks till katter och det tillhör bland det vidrigaste jag smakat, även ofrivilligt råka smaka latz portionspåsar.
Men kan absolut smaka, äta däremot nej fy tusan, i kris absolut men frivilligt nej tack.

När jag jobbade i butik hittade jag en gång en öppnad blötmat till hund med ett tydligt draget finger i. Hittades enbart för att det luktade vidrigt, var en härlig hög med maggots där i då, jag höll på att spy rakt ut framför kunder så fick kuta till lagret och be en kollega fixa det
 
En gång fick jag smakprov på kattmat och när jag öppnade burken låg där, i fin pate, två halvor av vaktelägg. Då blev jag lite betänksam. Ska katten verkligen äta lyxigare än jag själv?

Japp, det gjorde den.

Men det är det närmaste jag kommit till att tänka tanken iaf.
 

Liknande trådar

Äldre Sitter nu och känner mig totalt slutkörd, trots flera dagars ledighet från jobbet, trevligt folk omkring mig som jag är jätteglad över...
2
Svar
33
· Visningar
3 650
Hundhälsa Jag blir så jävla less ang min sjuka hund. Det började här i vår att min hund (efter långvarig trötthet som inte visade sig bero på alla...
Svar
19
· Visningar
3 401
Hästvård Min shettis drabbades för en vecka sedan av ett kraftigt kolikanfall. Det tog närmare 72 timmar innan hon inte fick återfall. Efter...
2
Svar
22
· Visningar
4 839
Katthälsa Hur mycket burkmat kan man räkna på att en 5 kg katt behöver äta varje dag? Varför står det ingen rekomenderad mängd på burkarna som på...
Svar
10
· Visningar
1 529

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp