Bukefalos 28 år!

Andraskörd av rabarber?

tanten

Trådstartare
En helt ny situation. :D

Jag har skördat och sedan gett bort till vänner i den omfattnignen att den mesta rabarbern är avplockad!
RAbarber bjukar ju inte vara så bra efter midsommar. Men, gäller det bara gamla stjälkar eller även de nya som växer upp?

Kan jag få god rabarber även senare på säsongen?
 
En helt ny situation. :D

Jag har skördat och sedan gett bort till vänner i den omfattnignen att den mesta rabarbern är avplockad!
RAbarber bjukar ju inte vara så bra efter midsommar. Men, gäller det bara gamla stjälkar eller även de nya som växer upp?

Kan jag få god rabarber även senare på säsongen?
Det handlar väl mest om hur länge det är sedan stjälkarna vuxit ut.

Sägs att grova inte ska vara bra heller, men jag äter jättestora, de är lika som alla andra så länge de är lagom nyutväxta.
 
En helt ny situation. :D

Jag har skördat och sedan gett bort till vänner i den omfattnignen att den mesta rabarbern är avplockad!
RAbarber bjukar ju inte vara så bra efter midsommar. Men, gäller det bara gamla stjälkar eller även de nya som växer upp?

Kan jag få god rabarber även senare på säsongen?
Oj vi äter rabarber in i augusti! :) viktigast är att ta bort blommorna så fort de kommer. Vi skördar rätt hårt, så det är nog både andra, tredje och fjärde skörd. Men vi har en riktigt gammal sort som vi har fått. Jag vet att den går att räkna tre generationer bakåt och medflyttad vid giftermål.
 
Oj vi äter rabarber in i augusti! :) viktigast är att ta bort blommorna så fort de kommer. Vi skördar rätt hårt, så det är nog både andra, tredje och fjärde skörd. Men vi har en riktigt gammal sort som vi har fått. Jag vet att den går att räkna tre generationer bakåt och medflyttad vid giftermål.
Min planta är snodd (kände de nutida ägarna och fick tillåtelse att gräv avar jag ville) vid en nedlagd handelsträdgård - ur spillrorna av deras rabarberodling. Handelsträdgården hade sin blomstring på 60-70-talet. Antar därför att sorten inte är så gammal, men den är produktiv.

Men det låter lovande. Vatten och lite näring får det bli :up:
 
Min godaste sort har kort säsong hur jag än gör. Den andra sorten är gammal och rejäl och ger skörd hela sommaren. De blir successivt grovfibrigare, men det märks inte på ett tag ännu. Jag skördar bara på. Det växer hela tiden.
 
Min godaste sort har kort säsong hur jag än gör. Den andra sorten är gammal och rejäl och ger skörd hela sommaren. De blir successivt grovfibrigare, men det märks inte på ett tag ännu. Jag skördar bara på. Det växer hela tiden.
Men självklart! Tänkte inte i de banorna.
Klart att det borde vara olika för olika sorter. Det finns ju tydligen hundratals olika.

Hoppas att min är en som funkar för flera skördar - eftersom den kommer från en handelsträdgårds odlingar.
 
Men självklart! Tänkte inte i de banorna.
Klart att det borde vara olika för olika sorter. Det finns ju tydligen hundratals olika.

Hoppas att min är en som funkar för flera skördar - eftersom den kommer från en handelsträdgårds odlingar.
Jag har öht inte tänkt i termer av första- och andraskörd. Mer kontinuerlig skörd.

Jag trodde att min mest pålitliga var någon tysk (ond) industrisort, men enligt min pappa är det nog bara den bondska sort som ansågs enklast och mest generös när någon planterade den för, säg, 60-110 år sedan. (Den har mycket gemensamt med de rabarber en kan köpa i vilket snabbköp som helst.)
 
Men självklart! Tänkte inte i de banorna.
Klart att det borde vara olika för olika sorter. Det finns ju tydligen hundratals olika.

Hoppas att min är en som funkar för flera skördar - eftersom den kommer från en handelsträdgårds odlingar.

Vi har alltid plockat så länge rabarber och lust funnits. Jag tar några stjälkar då och då och när jag ledsnar får den blomma. Innan skär jag bort alla blomanlag så den lägger kraft på rabarber åt mig.
 
Jag har öht inte tänkt i termer av första- och andraskörd. Mer kontinuerlig skörd.

Jag trodde att min mest pålitliga var någon tysk (ond) industrisort, men enligt min pappa är det nog bara den bondska sort som ansågs enklast och mest generös när någon planterade den för, säg, 60-110 år sedan. (Den har mycket gemensamt med de rabarber en kan köpa i vilket snabbköp som helst.)
Sa ju att det var nytt för mig :D

Aldrig tidigare har jag plockat av rabarbern på det här viset. Jag har bara skördat tills jag fått det jag behöver och seda har den fått växa. Nu är den ganska kal. Några få smala pinnar till stjälkar kvar bara. Och jag insåg att jag behöver frysa in mer för att klara vintern.

Jag har aldrig tänkt att det kunde skilja på olika sorts rabarber. Men Julita har tydligen mängder av sorter i sin genbank! Märkligt!

Vore intressant att luska ut vad som skiljer sorterna. Mer än det som diskuteras på trädgårdssidorna om olika höga halter av syra.
 
Vi har alltid plockat så länge rabarber och lust funnits. Jag tar några stjälkar då och då och när jag ledsnar får den blomma. Innan skär jag bort alla blomanlag så den lägger kraft på rabarber åt mig.
Min får aldrig blomma.
Mest för att jag fått itutat sedan barnsben av fader trädgårdsinstruktören att rabarber ska ha generöst med dynga och aldrig få blomma. Det har jag svalt helt okritiskt.
 
Min får aldrig blomma.
Mest för att jag fått itutat sedan barnsben av fader trädgårdsinstruktören att rabarber ska ha generöst med dynga och aldrig få blomma. Det har jag svalt helt okritiskt.

Spännande detta! Jag kapar blommor så länge jag vill skörda och de första åren, sen bryr jag mig inte alls. Och gödslar gör jag inte heller.
 
Sa ju att det var nytt för mig :D

Aldrig tidigare har jag plockat av rabarbern på det här viset. Jag har bara skördat tills jag fått det jag behöver och seda har den fått växa. Nu är den ganska kal. Några få smala pinnar till stjälkar kvar bara. Och jag insåg att jag behöver frysa in mer för att klara vintern.

Jag har aldrig tänkt att det kunde skilja på olika sorts rabarber. Men Julita har tydligen mängder av sorter i sin genbank! Märkligt!

Vore intressant att luska ut vad som skiljer sorterna. Mer än det som diskuteras på trädgårdssidorna om olika höga halter av syra.
Åtminstone på samma jord, så blir de olika stora.

Min erfarenhet är tyvärr att ju godare, desto ömkligare som växt betraktad.
 
Grannen odlarkompisen har tagit hem en planta från sitt ex. Stjälkarna blir närmare manshöga, med jätteblad. ska bli spännande att höra om smaken är bra, sedan när hon kan skörda.
 
Men självklart! Tänkte inte i de banorna.
Klart att det borde vara olika för olika sorter. Det finns ju tydligen hundratals olika.

Hoppas att min är en som funkar för flera skördar - eftersom den kommer från en handelsträdgårds odlingar.
Annars blir det bytesaffär. Jag tar med en klump av min gamla sort när jag kommer och gräver upp av din såpnejlika :angel::up:
 
Grannen odlarkompisen har tagit hem en planta från sitt ex. Stjälkarna blir närmare manshöga, med jätteblad. ska bli spännande att höra om smaken är bra, sedan när hon kan skörda.
Jag satte foten mot ett av mina blad för jämförelse, jag har stadiga 42... 😇 men den vill gärna ha vatten, annars kan den lätt bli lite träig.
20190608_142245.jpg
 

Liknande trådar

Tjatter LL: @bollen__ och @Islandshästryttare Deltagarlista: 1. Heffaklumpen 2. Harrysen 3. Blacksmithfarm 4. Kilauea 5. qitis 6. cirkus 7...
42 43 44
Svar
872
· Visningar
11 370
Senast: Gabby_Ossi
·
Tjatter Välkomna till ulvleken! Deltagarlista Kilauea Qitis Harrysen Heffaklumpen LenaH Blacksmithfarm Glimra Fio Gabby_Ossi Jfrelin Lobelia...
32 33 34
Svar
677
· Visningar
9 587
Senast: Madalitso
·
Kropp & Själ Jag väljer att skriva det här inlägget här, då jag trots allt är lite "halvanonym" här. I alla fall så till vida att jag inte är öppen...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
4 299
Övr. Hund Jag har en pomeraniantik på 6 år, som är en väldigt känslig individ. Det har tagit fram tills i år att få henne trygg nog att vara ensam...
2 3
Svar
49
· Visningar
3 950
Senast: lilstar
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Flämtningar
  • Guldfasanerna
  • Lastnät till bil

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp