Kul att kunna hjälpa dig! Du behöver inte uppge ngt skäl till att du säger upp dig. Finns krav i AB på skriftlig uppsägning, men hanskrivet är lika giltigt som 'på maskin' - bara din handstil är läslig
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nej, om det står t ex 1 juli - 30 nov 2016 och ingen hänvisning till uppsägningstid i anställningsavtalet och det inte heller finns ngt om uppsägning av tidsbegränsade anställningar i ett giltigt kollektivavtal, så är både du och arbetsgivaren bundna den avtalade tiden. Den enda giltiga anledningen till att i så fall avsluta anställningen i förtid är om du eller arbetsgivaren begår ett allvarligt brott mot anställningsavtalet, t ex om du stjäl från din arbetsgivare eller om arbetsgivaren inte betalar ut din lön. Då gäller hellet ingen uppsägningstid, men väl viss formalia främst ftån arbetsgivarens sida.Klart man kan säga upp sig. Det kan man alltid.
Nej, om det står t ex 1 juli - 30 nov 2016 och ingen hänvisning till uppsägningstid i anställningsavtalet och det inte heller finns ngt om uppsägning av tidsbegränsade anställningar i ett giltigt kollektivavtal, så är både du och arbetsgivaren bundna den avtalade tiden. Den enda giltiga anledningen till att i så fall avsluta anställningen i förtid är om du eller arbetsgivaren begår ett allvarligt brott mot anställningsavtalet, t ex om du stjäl från din arbetsgivare eller om arbetsgivaren inte betalar ut din lön. Då gäller hellet ingen uppsägningstid, men väl viss formalia främst ftån arbetsgivarens sida.
Kul att kunna hjälpa dig! Du behöver inte uppge ngt skäl till att du säger upp dig. Finns krav i AB på skriftlig uppsägning, men hanskrivet är lika giltigt som 'på maskin' - bara din handstil är läslig![]()
Men har inte i princip alla kollektivavtal en sådan klausul, precis som det var i det här fallet? Med tanke på hur svensk arbetsmarknad är organiserad, så verkar det dumt att utgå från att det inte finns kollektivavtal. Det vanliga är ju att det finns.
Men har inte i princip alla kollektivavtal en sådan klausul, precis som det var i det här fallet? Med tanke på hur svensk arbetsmarknad är organiserad, så verkar det dumt att utgå från att det inte finns kollektivavtal. Det vanliga är ju att det finns.
Hur konstigt det än kan verka så är utgångspunkten i LAS att anställningar är tills vidare. När det gäller uppsägning ( ej att förväxla med avsked ) så reglerar LAS bara tillsvidareanställningar. Huvudregeln är att en tidsbegränsad anställning gället för den avtalade tiden.Många små bolag har inte, men jag har alltid hävdat LAS i det läget. Sämre än LAS kan man inte ha som
Arbetsgivare.
Nej! En anställning är "frivillig" och ingen har med att göra varför du vill sluta. Om du och brukaren inte passar ihop kan du ju ha det som skäl om de frågar. Ibland kan det till och med vara en rejäl nackdel att tala om varför man vill sluta. För senare anställningar alltså.Är jag skyldig att tala om anledningen för uppsägningen till chefen? Och har hen isåfall rätt att säga något till personalgruppen?
Jag tror nämligen att det kommer bli ett jäkla liv och inga glada miner alls ifrån personalgruppen när detta kommer till deras kännedom.