Årets första lussekatter

  • Fritid
  • Trådstartare Trådstartare Tora
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 202
  • Visningar Visningar 17 041
Och min spritblandning har stått i en mån nu så idag skulle det blivit katter av den men det kom annat jobb ivägen,skyller allt på @Tora som inte gjorde mina 50 häromdagen.:mad:




:D
 
Ska försöka mig på lussekatterna idag! Men testar med no egg ersättning i, aldrig bakat med det men verkar ju krasst vara potatismjöl med nåt mer i. Tänker att det kanske är bra med något extra mjölk eller smör då? Inte mkt men eftersom no egg är i torrt format?
 
Nu är huvuddegen på jäsning i kylen! Fördegen jäste ca 50 minuter i rumstemperatur denna gången innan övriga ingredienser blandades i (verkligen slukhål @Tora, 250 gram smör bara försvann!).
Degen får stå i kylen fram till ikväll, vilket blir ca 9-10 timmar. Sedan ska det rullas lussekatter :p

Råkade sumpa konjaken så 1 gram saffranstrådar fick ligga i amaretto i nästan 2 veckor. Får se om jag kommer öka till 1,5 gram saffran nästa år, beroende på hur denna sats smakar sen.
 
Nu är huvuddegen på jäsning i kylen! Fördegen jäste ca 50 minuter i rumstemperatur denna gången innan övriga ingredienser blandades i (verkligen slukhål @Tora, 250 gram smör bara försvann!).
Degen får stå i kylen fram till ikväll, vilket blir ca 9-10 timmar. Sedan ska det rullas lussekatter :p

Råkade sumpa konjaken så 1 gram saffranstrådar fick ligga i amaretto i nästan 2 veckor. Får se om jag kommer öka till 1,5 gram saffran nästa år, beroende på hur denna sats smakar sen.
Jag har också funderat på att öka saffranet. Men jag älskar saffran något sanslöst :o :d

Du får skriva sedan hur dom blev.

Något annat jag verkligen kan rekommendera är att använda riktig vaniljstång. Trodde inte det skulle bli så stor skillnad men det var enorm skillnad från vaniljpulver :)

Hmmmmm. Amaretto är kanske den där mystiska ingrediensen som gör lussekatterna sådär fantastiskt supergoda :D

Jag älskar känslan på degen. Den är så härlig gummiaktig och fastnar inte det minsta i bakbordet.
 
Jag har också funderat på att öka saffranet. Men jag älskar saffran något sanslöst :o :d

Du får skriva sedan hur dom blev.

Något annat jag verkligen kan rekommendera är att använda riktig vaniljstång. Trodde inte det skulle bli så stor skillnad men det var enorm skillnad från vaniljpulver :)

Hmmmmm. Amaretto är kanske den där mystiska ingrediensen som gör lussekatterna sådär fantastiskt supergoda :D

Jag älskar känslan på degen. Den är så härlig gummiaktig och fastnar inte det minsta i bakbordet.

Jag har också kört på vaniljstång! Degen är fantastiskt härlig att jobba med och man behöver ju knappt något mjöl alls vid utbakning.
 
Aha, jag "fuskar" och kör pulversaffran :p Tror BARNET har åsikt om det är trådar i lussekatterna :cautious:
Det blir mer vackra röda prickar i degen. Det är inget som syns tydligt i den färdiga lussekatten. Om du inte säger något så tror jag inte att en oinvigd märker något :)

Dessutom vad är det värsta som kan hända? Barnet vägrar äta lussekatterna och då får du bara fler under bara lussekatter att äta upp. Barnet förlust, din vinst :sneaky: :d :cool:


:D
 

Liknande trådar

Skola & Jobb Jag jobbar fyra dagar i veckan och är föräldraledig en. Så ser det ut fram till sista augusti. Sen är frågan, ska jag gå ner till 80%... 2 3 4
Svar
72
· Visningar
3 208
Senast: fio
·
Trädgård & Växter Runt hela huset ligger stenläggning, ca 150 kvm... Mycket vackert men... Inte längre. Jag hade på känn att det skulle bli såhär men...
Svar
11
· Visningar
815
Senast: Unafraid
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Kände att jag ville ge lite bakgrund till min kommentar i tråden "Att inte ha några vänner när man blir gammal", så här kommer det. De...
Svar
8
· Visningar
1 059
Senast: Sharpless
·
Tjatter Visst kör vi i år också? :D Ni som varit med i Secret Santa eller Secret Easterbunny tidigare vet vad som gäller - men läs ändå igenom... 16 17 18
Svar
342
· Visningar
10 525
Senast: Takire
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp