Men alltså, om man inte är villig att köra långt till samhällsservice av olika slag så får man väl bosätta sig närmre/i en stad. Jag menar, att ett hus ligger långt från närmsta granne är ju oftast anledningen till att folk bosätter sig ute på landsbygden. Och bor man så får man räkna med längre pendlingstider till samhället.
Det är därför jag bor i stan. Jag vill inte behöva ta bilen överallt. Jag vill bo så nära det mesta att jag kan gå eller cykla dit. Men jag har grannar nära inpå. Det är ju en avvägning man får göra. Jag antar att folk som bor ute på landet tycker att det är värt det extra bilkörandet. Iaf verkar mina vänner och bekanta som bor då tycka att det är värt det.
Varje kommun i Östergötland har en, eller i vissa fall flera vårdcentraler, där finns vårdboenden, äldreboenden, skolor, butiker, t.o.m. köpcentrum, brandstationer, simhallar, sporthallar, teatrar, muséer....
Alltså alla former av samhällsservice, både i respektive kommuners "huvudort", och utspritt i "småorter" finns tillgängligt.
Det som det råder brist på, är kollektivtrafik, sedan regionledningen la ner de flesta busslinjerna i det finmaskigare nätet på landsbygden för ett par år sedan. Kommunernas huvudorter, och orter längs vägen, har kvar viss kollektivtrafik.
Alltså samma regionledning, som nu tycker att folk ska ta sig långväga till vaccinationscentraler i de stora städerna.
Det råder ingen brist på samhällsservice eller infrastruktur i kommuner som Valdemarsvik, Kinda eller Ydre. Från Mjölby, så är både Linköping och Motala relativt nära.
Den enda "landsbygdskommunen" som lyckats få lov att vaccinera befolkningen i den egna kommunen, är Finspång.
Vad är det för fel på att förflytta vaccinatörer och vaccin under vissa veckor till respektive kommuns huvudort ?