Bukefalos 25 år!

Elev kritiserar Åres fritidsbudget: "När ska tjejer också prioriteras?"

"Ishockeyhallen får cirka 3 miljoner kronor per år medan ridklubben får cirka 200 000 kronor per år. Att det skulle vara sådan stor skillnad, det trodde jag inte", säger Malva Hallbäck.
 
Skillnaden mellan hockey och ridning är att hockey då ska man vara ung och frisk för att få spela. I många klubbar ska man dessutom vara pojke/man. I ridningen kan man vara gammal/ung, kvinna/man, normalfungerande/funktionsvarierad, satsa på eliten eller bara rida en dag i veckan för välbefinnandets skull. Den ridskolan jag känner till har en väldigt bra verksamhet för funktionsvarierade!

Just för att ridningen passar så många fler än hockey så borde ridningen väga tyngre när det offentliga ska bidra med pengar. Hockeyklubbar håller oftare på elitsatsning och det tycker jag inte att man ska använda offentliga pengar till. Det offentliga ska sponsra sånt som bidrar till ökad folkhälsa.
Men är det verkligen bara ishallen som menas och inte hela Röjsmohallen?
 
Men är det verkligen bara ishallen som menas och inte hela Röjsmohallen?

Jag vet inget om den aktuella hallen. Jag vet bara vad det står d.v.s. att ishockeyhallen får 3 milj. kronor per år och ridklubben får 200000 kr per år. Då antar jag att det ärjust ishockeyhallen som får det. Inte eventuella andra faciliteter som befinner sig i samma anläggning.
 
Skriver du om simhallen eller ishallen nu?

Allt inom Röjsmohallen används ju massor av skolor och föreningar. Inte bara elitidrott. Det är ju mycket mer användbart än bara ett ridhus. Integrationsprojekt har haft aktiviteter där. Det blir ju konstigt om man buntar ihop hela Röjsmohallen och jämför med ridhus eller ridklubben.
Jag skrev om ishallen i början men tryckfelsnisse smög sig in. I slutet jämför jag med simhallar där allmänheten oftast har hyfsad access även vardagskvällar.
 
Jag skrev om ishallen i början men tryckfelsnisse smög sig in. I slutet jämför jag med simhallar där allmänheten oftast har hyfsad access även vardagskvällar.
Och simhallen (som iofs är en pyttebassäng men ändå) har allmänheten tillgång till flera kvällar i veckan. 10:- för de under 18 år så typ vem som helst har råd med det.
 

Liknande trådar

Hundavel&Ras Ber först om ursäkt för en vägg av text men jag känner att jag vill få lite extern input. Jag har medvetet inte nämnt namnet på ras...
2 3
Svar
47
· Visningar
3 432
Hemmet Jag skrev tidigare en tråd om vårt badrum och vi diskuterade lite kring hur vi kunde fräscha upp det. Sammanfattningsvis så pratade vi...
7 8 9
Svar
170
· Visningar
10 843
Anläggning Hej! Det är lång tid kvar till ett faktiskt bygge kan hända (ca 3 år till köp av tomt) men däremot känns det som att man aldrig kan...
Svar
14
· Visningar
1 614
Hundhälsa Hej! Min Australian kelpiehane på snart 6 år har varit skadad i över 2,5 månad och trots flera veterinär besök och nästan 2 månader på...
2
Svar
28
· Visningar
3 073

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Jultråden 2021
  • Vad blir det för vegetarisk mat? Del IV
  • Vad gör vi? Del CXLI

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #8
  • Valp 2021 - del 2

Hästrelaterat

  • Födda 2017 del 3
  • Ridskoleryttare 2021

Omröstningar

Upp