Härsket smör?

Uppdatering 2023.01.06 runt 10:00 på morgonen.
Det är dag 71 på detta äventyr.

Smöret fotograferat ovanifrån - här är det tydligt att luften börjat göra en märkbar synlig förändring på ytan. Jag har karvat bort översta lagret, för att komma ned i synligt oförändrat smör.

Ytterlagret är tydligt schangserat även smakmässigt. Det går att äta, är inte härsket - men ger en sådan smörgås som jag utan tvekan skulle lämna tillbaka på ett fik.

However, smör från innanmätet - fortfarande ingen anmärkning.

IMG_7168.JPG
 
Dagens uppdatering - dag 100½.
Återigen har jag karvat bort ett ytlager schangserat smör. Denna gång har jag inte bemödat mig att smaka på det. Bild ovanifrån, och bild på provbitarna.

Denna gång är det en skillnad mellan referenssmör och provobjektet. Skillnaden är inte stor, blir tydligare av att jämföras med referenssmöret, är inte härsken, är fullt ätbar.
Men jag skulle nog haja till om jag fick en sådan här smörgås på ett fik.

IMG_7226.JPG
 
Snubblar jag över en sån här smörklocka ska jag nog köpa en sådan.
Jag är säker på att syftet med dess uppfinnande är att lösa ytskiktsproblemet. Hemmavid har det här hushållet inget sådant problem då smör inte lever tillräckligt länge i denna miljö, men jag ser att jag skulle kunna ha smör i fäboden på sommaren med en sådan.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vikten av unghästbete
Tillbaka
Upp