Det blev en riktigt fin rosa färg på rabarberlikören, alldeles av sig själv! Och så förbaskat god som godis redan.
Jag pressade ändå ner några hallon som ytterligare färgförstärkning i den som jag gav bort, men min egen tror jag att jag lämnar au naturell. Den fick stå längre med bara sprit och rabarber än vad receptet sa så det kanske påverkade något, eller så var det sådana stjälkar med mycket rött i. Ett mycket lyckat test i alla fall!
Även nästa experiment i avdelningen "hemgjort" är på alkoholtemat.
Nu står en liten sats fläderchampagne, eller "champagne" på jäsning. Ska bli intressant att se hur detta förlöper, det är något jag har tänkt testa i flera år men aldrig kommit mig för, antingen för att det varit för mycket annat att dona med i flädertider eller för att jag tvekat för explosionsrisken eller båda. Men: YOLO! Nu ska det ske.
(Jag har även rört ihop två omgångar fläderblomssaft idag, så någonting gör jag också utan alkohol i)
Även nästa experiment i avdelningen "hemgjort" är på alkoholtemat.
(Jag har även rört ihop två omgångar fläderblomssaft idag, så någonting gör jag också utan alkohol i)