Sv: Hur förvarar ni frukt och grönt?
Frukt och grönt mognar i rumstemperatur, stannar av mognaden genom att sättas in i kylen, men fortsätter givetvis att åldras ändå..
Så jag förvarar avocado och mango på köksbänken tills de är mogna, sen sätter jag dem i kylen (om jag inte äter upp de med en gång

) (Man kan göra så med bananer också, när de börjar bli för mogna, sätter man dem i kylen innan de mognat helt blir de lätt träiga i smaken)
Paprika som lätt blir skrynklig i en plastpåse i lådan i kylen, eftersom de blir skrynkliga när dom släpper ifrån sig sin vätska.
Sallad likaså, i påse i kylen.
Champinjonerna i papperpåse, gärna i den kallare delen av kylen om det finns plats, annars i lådan.
Gurkan gillar jag att äta kall, så den får också vara i kylen även fast den inte borde det för sin egen skull.
Tomater är jag inte förtjust i, köper bara Romantica, och de förvarar jag också i kylen, av samma skäl som gurkan.
Frukt har jag framme i en skål, tills de eventuellt råkar bli för mogna, då åker de in i kylen.
