Överkurs kanske då jag jobbar med mat men
Jag lagar
aldrig mat efter recept.
Jag bakar
alltid efter recept.
Kan googla ibland men mer för att få ett hum om innehåll eller så. Aldrig för mängder. Skummar igenom men gör som jag känner för ändå i slutändan

Har en receptbank på jobbet med några tusen recept också så inspiration och variation finns om man vill.
Oftast utgår jag/vi dock från huvudråvaraklipp från affären och sätter ihop en rätt utifrån det.
Älskar att ta tillvara på rester och göra något av det.
Inte sällan blir maträtterna även olika varje gång.
Frågar någon efter recept ger jag sällan eller aldrig några mängder eftersom jag inte riktigt vet. Det finns dom som då lämnar tillbaka receptet för att de inte kan höfta
Jag är dock dålig som kock hemma. Vi har tagit tag i att ta tillvara på rester bättre, bla. Något som egentligen ligger mej varmt om hjärtat. Skämmes för det..
Sambon lagar nog mest mat hemma faktiskt och han går strikt efter recept. Dvs vi lagar sällan mat
tillsammans eftersom vi bara blir irriterade