Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

H

Horse-lover

Jag är fodervärd på en B-ponny på helgerna, han går på ridskola vardagar. Han är 5år och väldigt orutinerad när det gäller hoppning. Hur tränar jag honom bäst? Skulle behöva lite tips...:smirk:
 
E

Ellinor *

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Gå långsamt fram, och stressa inte över honom något. Är han orolig elelr rädd bör du ta det långsammare. Börja med att bara gå över bommar, och hoppa ibnte mkt alls per gång. Det gör bara att hästen tycker det blir tråkigrt, och kanske inte hoppar alls till slut. Var vänlig men bestämd! Lycka till.
 
C

cardior

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Börja med att ha bommar på marken och träna mycket bomövningar, sen kan du börja sätta upp ett litet hinder och ha en bom 5,70 meter framför och hoppa i trav tänk på att alltid ha en avsprångsbom framför hindret som du lägger lika långt från hindret som det är högt så att ponnyn vet var den ska hoppa av för de har oftast svårt att bedömma avstånd i början.
Löshoppning är också bra att göra innan man sätter igång då lär de sig bättre det här med avstånd och så tycker de att det är himla kul också. Även här ska du ha en bom 5,70 meter innan hindret men inte på marken utan ett litet hinder och eftersom du har en så liten ponny så kan det ligga på 30-40cm det ska bara vara ett hjälphinder för att ponnyn ska komma rätt på det andra hindret.
Det andra hindret ska vara en oxer med bakre bommen 10cm lägre än främre.
Börja alltid med att leda ponnyn över bommarna liggande på marken så den får titta innan den ska hoppa låt den också springa ett par varv med bommarna på marken innan.
Tänk på att ta det lugnt och gå långsamt fram med hoppträningen så att den inte blir rädd för att hoppa.
Lycka till /Ella
 
H

Horse-lover

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Tack, men grejen är den att SÅ mkt nybörjare är han inte... Han har hoppat förr på lektionerna åsså. Men han är inte nån jätte duktig, så jag undrade mer hur man kunde vidare utvecckla han. TIPS?? ;)
 
C

CarolineB

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Studs är bra träning, se bara till att det inte är för högt o att det är rätt avstånd emellan!:)
 
P

pliingon

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Inte för att vara hård men man ska inte vidare utbilda en ungponny om man itne vet hur man ska göra då tycker jag du ska be om hjälp. du kan t.ex hoppa en gång i veckan i nån hoppgrupp eller för någon tränare då hjälper han dig med olika skaer du kan träna på sen. (:

annars hoppa olika övningar som du redan kan men som du vet att ponnyn inte gjort, studs, serier, olika avständ, öka och korta emellan osv. (:
 
S

Svintan

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Hoppa i skogen, då tkr jag att man kan hoppa högre eftersom att hästarna oftast(inte alla men mina) blir lite mer på alerten då.. Eller hoppa iaf utomhus, det brukar vara roligast nu när det är så varmt :)
 
H

Horse-lover

Sv: Hur tränar man en orutinerad B-ponny?

Tack så mkt för all tipsen! Ådu svitan, jag hoppade lite med han på enn gärde för ett tag sen. Han tkr de va jätte kul! ;)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5522 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hoppning Hej! Jag är en 14-årig tjej som har ridit nästan hela livet och haft egna ponnyer och tävlat upp till LB. Nu har jag två c-ponnyer, en...
Svar
4
· Visningar
560
Ridning Hej! Jag har ett 27 årigt ponnysto som är hur pigg som helst, med fräsch kropp. Hon älskar livet och det bästa hon vet är att galoppera...
Svar
6
· Visningar
728
Tävling Hej! Mitt namn är Astrid Tillback. Jag är en tretton, snart 14-årig hästtjej. Jag har stora ambitioner och vill inget hellre än att...
2
Svar
23
· Visningar
1 401
Hästmänniskan Jag planerar att köpa häst förhoppningsvis under nästa år då jag nyligen börjat nytt jobb som kommer ta lite mer tid i anspråk. Dessutom...
Svar
19
· Visningar
1 172

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kai Ken
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp