Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Köpa häst o byta...

G

Geasey

Kan man byta namn på hästen man köper?
Jag menar: det står ju i hästens papper vad den heter.
Hur gör man för att ändra det isåfall?
 
A

Anders76

Sv: Köpa häst o byta...

Hej!

Tror inte att det går att byta namn på halvblod nu... Någon som vet?

Mvh / A
 
K

karuso_00

Sv: Köpa häst o byta...

hästen är ju registrerad på det namnet så jag har för mig att du inte kan byta namn på hästen men du kan där emot ändra stavningen. allra säkraste är ju om du går in på asvh´s hemsida o skickar ett mail o frågar, eller om det inte är ett halvblod du har så går du inte på den föreningen hästen är registrerad i:idea:
 
Sv: Köpa häst o byta...

Jo du kan byta namn på ett halvblod! Förut kunde du det i alla fall, då jag ringde dem för ett par år sedan och frågade om just detta.
MEN det är inte så önskvärt att hästar byter namn, och därför har de satt ett rejält överpris för namnbytet. För sex år sedan skulle det i alla fall ha kostat 5000 kr. :eek:
 
Sv: Köpa häst o byta...

Du kan inte regga om hästen med nytt namn, men du kan ju kalla den för vad du vill till vardags även om den tävlas osv under annat namn.
 
Sv: Köpa häst o byta...

Jag vet iallafall att man inte får byta namn på en häst med stuterinamn. Vad gäller andra är jag inte riktigt säker. Men hörde om en hingst som blev godkänd men hade samma namn som en annan godkänd hingst av samma ras, och den var tvungen att byta.
 

Görel

Moderator
Sv: Köpa häst o byta...

Sedan ett par år tillbaka får man inte byta namn på halvblod. Det gick tidigare mot en avgift på 5000:-.

Hittar man en underbar häst med ett vedervärdigt namn får man kalla den för något annat men det går inte att byta registreringsnamn.
 
Sv: Köpa häst o byta...

*kl*
En bekant tittade på en häst som hade engelska namnet för kyss dvs Kiss. Inte så kul att sätta det namnet på boxskylten. :eek: :rofl:
Köpet blev inte av men det var av andra orsaker, men hon kollade upp detta med namnbyte och det var inte längre möjligt.
 
G

Geasey

Sv: Köpa häst o byta...

Är det bara förbjudet när det gäller halvblod? Kan man byta namn på en fullblod då? I annat fall får jag väl kalla hästen för något annat till vardags.
 
R

roslagen

Sv: Köpa häst o byta...

Du får nog kalla din häst för något annat. Lagt kort ligger på reggade hästar!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5529 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Tävling jag ska byta klubb, har betalat licens och medlemsavgift. Men på tdb står det fortfarande den gamla klubben?! Hur ändrar man det? Har...
Svar
3
· Visningar
423
Ekonomi&Juridik Hej. Är på g att köpa häst och jag blir inte klok på ifall hästar är id-märkta och hur. Hur vet jag att hästen jag köper stämmer med...
Svar
14
· Visningar
1 257
Ekonomi&Juridik Jag undrar om det är någon skillnad på vart ägaren bor? Hästen i fråga står i EU-land, men ägaren bor i Storbritannien, icke EU-land...
Svar
5
· Visningar
716
Övr.Hund Varför heter era hundar det de gör? Finns det någon särskild tanke bakom eller är det bara ett namn nu gillar? Jag har inte döpt någon...
2 3 4
Svar
68
· Visningar
2 648

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp