Då köper jag ditt resonemang. Det du skrev tidigare blev lite mer katagoriskt på ett sätt som när man bara läste det gränsade till hyckleri. Att jag reagerar så starkt på sådant är att jag så ofta diskuterar med fanatiska veganer som ägnar sig åt den typen av hyckleri och som hittar på väldigt mycket ursäkter för sig själva när det gäller hur de lever och bryter mot sin idiologi.Och @athena . Jag svarade i inlägg #724! Att det är orimligt att dra det "moraliska resonemanget" till sin spets (även om vissa grupper faktiskt gör det)men att vi alla förhoppningsvis har en gränsdragning. Den är oftast ganska personlig och för de flesta av oss innefattar den former av maktutövande över djur och vi känner att det är ok. Jag har ju hund, katt, jag är inte emot hästhållning etc etc.
Men när det gäller djurindustrin (inte minst uppfödning och bedövning/slakt av grisar) tycker jag gränsen är överskriden. Mycket av produktionen av animalier för människoföda tycker jag har gått långt över gränsen. Genom att minska på köttkonsumtionen kan vi dra ner på den storskaliga djurindustrin och kanske, jag hoppas, få till en småskalig uppfödning (tänk Ängavallen) där djuren lever goda liv från födelse till avlivning.
Jag tycker att man kan ha sådana funderingar utan att det blir hyckleri. Jag äter inte kött själv, men inser att människan förmodligen alltid kommer att ha kött i sin diet och det är väl egentligen inte mer "fel" än att andra djur på vår planet äter varandra. En del av kretsloppet, typ. Livet på jorden är ju helt uppbyggt kring att äta eller ätas. Men som "moraliska" och tänkande varelser med valfrihet (...) menar jag att vi gått för långt i vår djurkonsumtion, och då tänker jag på uppfödning och hantering.
För att slippa diskussionen så har jag inget emot veganer. Jag lagar just nu en lunch som jag och en veganvän ska äta senare. Det är fanatikerna jag har svårt för