Bukefalos 25 år!

Märket "The LEGEND" ???

sissu

Trådstartare
Märket \"The LEGEND\" ???

Är det någon som känner igen detta märke??

Mässingsplatta som det står "The legend" på och "made in England".Tryckt Legend på stigläderhållarna samt på inre kåpan.
Det är en dressyrsadel som är svart under och två mörkare bruna på kåporna och sätet. 17"W..

MVH/
 
Re: Märket \"The LEGEND\" ???

Hej!
Är inte Legend från Albion, den engelske sadelmakaren?
Hälsningar Nina
 

sissu

Trådstartare
Re: Märket \"The LEGEND\" ???

Inte en aning. Har sett att det finns en Albionsadel som tydligen heter Legend. Men jag hittar ingen bild och ägaren vet inte vad det är för märke.
Borde det inte stå Albion då också på sadeln?

MVH/
 
N

noppitoppan

Re: Märket \"The LEGEND\" ???

hej.. har en dressyrsadel som är en legend albion. på min sadel så står det legend, made in england under kåpan å om man kollar på stigläderhållarna så står det albion brevid dem ivf på min..
 

sissu

Trådstartare
Re: Märket \"The LEGEND\" ???

Har varit ute och surfat hela kvällen för att hitta sadeln.

Det enda jag kommer fram till är att det verkar vara en Albion Legend trots allt. Har hittat "stämpeln" under kåpan hur de kan se ut och även en exakt kopia utseendemässigt av den sadeln jag har hemma.

Är det den så är det "The legend Dressage" en av Albions första dressyrsadlar. Kan inte vara något annat vad jag kan se eller komma fram till.

Den sadeln är ju svindyr ny.
Denna sadel är i mkt. bra skick och knappt nerriden, kan var rel. nystoppad. Lite ytligt möglig på sadelgjordsstropparna efter att ha legat länge, men alla sömmar och skinn helt OK. Ingen mystisk rörlighet i bom eller kopparjärn.

Så om den dessutom passar hästen så kanske jag gör ett fynd :confused:

Priset är 2500:-
MVH/
 
Re: Märket \"The LEGEND\" ???

Märket är Albion men sadlarna heter olika. Jag har tex en Albion comfort dressyrsadel. Det är en utmärkt sadel,dyra som nya.Jag betalade 7000 för en nästan 10 år gammal sadel som var nyomstoppad,kollad av sadelmakare regelbundet samt i mkt gott skick. 2500 är alltså ett BRA pris.
Tillägger att jag tidigare hade en Albion Legend flatback.
 

sissu

Trådstartare
Re: Märket \"The LEGEND\" ???

Tack för länken..

Undrar hur gammal sadeln kan vara? Har gjort ett första test och det var en mkt. trevlig sadel som även visade sig vara kanon till "pålle". Får se efter i morgon också..

Kanske med en satans tur att man har en sadel som verkar perfekt för oss båda efter tre års letande..

MVH/
 

Liknande trådar

Relationer Varning för vääääldigt långt inlägg! Jag skriver sällan personliga saker här men nu känner jag att jag skulle behöva andras syn på...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
11 778
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Jag har inte haft den minsta tid att sätta mig ner och skriva om förra veckans ridlektioner, då mitt schema har varit fullspäckat varje...
Svar
0
· Visningar
323
Hästvård Varning för sjukt långt inlägg!! Håller på och ältar.. Har varit på återbesök hos vet idag och hästen är fortfarande halt. Jag...
Svar
19
· Visningar
3 588
Hästhantering Hej jag är ny här på buke och vet inte riktigt hur det fungerar än.. men jag blev medlem av en andledning, mitt problem. Det är så att...
10 11 12
Svar
222
· Visningar
26 311

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Mata småfåglarna
  • Magnussons vuxen /spannmålsfria?

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp