Medryttartråden

Här vill ju jag också vara med! Har missat att det fanns en sådan här tråd, men det vore roligt att få skriva av sig lite om sin ridning tycker jag (blir alltför lockad att göra det i träningstråden annars, och det blir ju inte jättebra)!

Jag är medryttare på ett 16-årigt halvblod som jag ridit lite "on and off" sedan 2018. Under hela 2020 blev det inget p.g.a Covid, men sedan ungefär en månad tillbaka är jag igång igen och det är så fruktansvärt roligt att rida just nu! Hästen ger en bättre ridkänsla än någonsin och jag kan inte låta bli att tänka att det berodde på den 13 månader långa pausen vi hade från varandra. Det är nästan som att vi börjat om från början lite, och funnit varandra på ett annat sätt.

Jag är extremt lyckligt lottad då jag får rida hur mycket jag vill och göra i princip vad jag vill. Hästens ägare har inte riktigt tid för honom, så hon är bara glad om det är någon som håller igång honom. Jag rider ca två dagar i veckan, det känns lagom och innebär att jag kan hålla igång bra men samtidigt ha tid för mina andra hobbies. Egentligen är jag dressyrryttare, men hästen älskar att hoppa så på senaste har vi faktiskt ridit en del hoppträningar också. OJ vad roligt det är att hoppa när man sitter på en schysst häst som verkligen vill och aldrig skulle få för sig att vägra eller busa på något sätt!

Som det är nu blir det alltså ett dressyrpass och en hoppträning per vecka, ungefär. Hästen är otroligt trevlig i dressyr också, så det är en riktigt bra allroundhäst jag hittat mig. Lyckligt lottad, som sagt! Hans enda nackdel är att han är ganska osäker i sig själv vilket innebär att han är rätt tittig. När han har sällskap av en annan häst är det inga problem, men ensam kan han bli lite jobbig ibland. Han gör sällan mer än att skutta till och ta ett par travsteg, men för mig som lätt blir nervös är det inte idealt. Men det är inget jätteproblem på något sätt, jag får jobba lite med mig själv helt enkelt, och alla hans andra kvaliteter gör att det är värt det :love:

Lägger in en liten film från dagens hoppträning - det är inte perfekt på något sätt (man kan till exempel se på min sits att jag fortfarande tycker det är lite läskigt, och på hästens huvud att han helst skulle vilja springa dubbelt så snabbt :D) men oj vad roligt vi hade!

Låter ju som ett jättebra upplägg och va roligt de ser ut på filmen 😁 fast jag vågar inte hoppa 😅
 
Abby har skadat sig så hon ska inte ridas nu.
Goldie fick sitt föl i tisdags och allt gick jättebra 😍 fölet är uppe på benen och har tillomed försökt beta i fredags! Ett gult sto med stjärn blev det.
Får se sen när man kan sätta igång Goldie lite.
65DC7267-64E1-4803-AF96-5B005E968E95.jpeg
 

Silver Girl

Trådstartare
Träffade på ägaren när jag var i stallet i går. Hon upprepade att hon gärna ser att jag fortsätter rida sporadiskt även efter att de flyttat, och lade till att de ska bygga hundgård så det är bara att ta med hunden. Så jag ska se hur det är på nya stället.

Skrittade bara en runda då jag var ganska trött i går. Ska rida i morgon också och sedan flyttar de till helgen.
 
Igår hade vi lite enkel terrängbaneträning där jag fick vara beredd på att stopp vid läskiga fasta hinder 😂
Nära att trilla av men det gick bra, dock blev det ett snett helikopterhopp rakt in i fasta hinderstödsstocken vid sidan om där mitt ben nära mosades in, lyckades slänga fram det så att det bara skrapades. Men efter ett tag slappnade pållen av mer och vi kunde göra vårt första hopp nerför banken. Idag är min kropp mör så en vilodag är mycket välkommen och på söndag är det ny pay&jump på gräsbana.
 
Idag blev det P&J på stor gräsbana, alla hästar verkade vara lite tittiga inne på banan men lyckades mana på och blev felfri i 70 och ett pet på första i 80. Så förargligt men lade en dålig linje in eftersom den började i läskiga hörnet och jag blev feg... Men tempot var mycket bättre än förra gången så det går framåt :)
 
Idag blev det P&J på stor gräsbana, alla hästar verkade vara lite tittiga inne på banan men lyckades mana på och blev felfri i 70 och ett pet på första i 80. Så förargligt men lade en dålig linje in eftersom den började i läskiga hörnet och jag blev feg... Men tempot var mycket bättre än förra gången så det går framåt :)
Vad skoj :)
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Jag har en granne som jag rider förbi nästan dagligen, och han gör det mesta för att skrämma hästarna. Förra sommaren stod han med...
2 3
Svar
45
· Visningar
4 175
· Pandoora

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Bojkotta varor
  • Höstföräldrar 2021
  • Hur börja skilja sig med småbarn?

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Färgtråd III
  • Hingstfunderingar 2021
Upp