Om mjökpriset steg 1 krona skulle det i slutet ge bonden 10 öre mer.
Jag gråter baskemig floder över att vatten på flaska (som några redan nämnt) är mer än dubbelt så dyrt som mjölken.
Jag vill ha mitt älskade jobb och donnor kvar om 10 år.
Tycker denna ide är helt fantastisk, ska bli spännande att se hur de utvecklar det. Och återigen bevisar detta att folk gärna betalar mer. http://www.lantbruk.com/lantbruk/salde-snabbt-slut-trots-literpris-pa-15-kronor
Detta är ett lokalt engagemang som jag bara älskar. Har blivit många kronor lagda på detta och jag hoppas verkligen att fler här i kring gör det och att det sprider sig i Sverige.
http://tillvilketpris.se/
Man kommer att börja med frivillig svensk usprungsmärkning, i slutet av 2015/början av 2016 kommer detta synas ute ute i butik. Svenskmärkningen ska vara gemensam för alla livsmedelskategorier. Den kommer att finnas på mjölk, ägg och kött som är 100 procent svenska och på sammansatta livsmedel som innehåller minst 75 procent svenska råvaror. Om ett sammansatt livsmedel innehåller mjölk, ägg eller köttråvaror måste de vara 100 procent svenska. Alla steg i livsmedelsproduktionen, inklusive förädling och packning, måste ha också ha gjorts i Sverige, för att ett företag ska kunna sätta märkningen på sin produkt. Så förhoppningsvis kommer det att bli enklare för konsumenten att välja rätt.
Jag gråter baskemig floder över att vatten på flaska (som några redan nämnt) är mer än dubbelt så dyrt som mjölken.
Jag vill ha mitt älskade jobb och donnor kvar om 10 år.
Tycker denna ide är helt fantastisk, ska bli spännande att se hur de utvecklar det. Och återigen bevisar detta att folk gärna betalar mer. http://www.lantbruk.com/lantbruk/salde-snabbt-slut-trots-literpris-pa-15-kronor
Detta är ett lokalt engagemang som jag bara älskar. Har blivit många kronor lagda på detta och jag hoppas verkligen att fler här i kring gör det och att det sprider sig i Sverige.
http://tillvilketpris.se/
Man kommer att börja med frivillig svensk usprungsmärkning, i slutet av 2015/början av 2016 kommer detta synas ute ute i butik. Svenskmärkningen ska vara gemensam för alla livsmedelskategorier. Den kommer att finnas på mjölk, ägg och kött som är 100 procent svenska och på sammansatta livsmedel som innehåller minst 75 procent svenska råvaror. Om ett sammansatt livsmedel innehåller mjölk, ägg eller köttråvaror måste de vara 100 procent svenska. Alla steg i livsmedelsproduktionen, inklusive förädling och packning, måste ha också ha gjorts i Sverige, för att ett företag ska kunna sätta märkningen på sin produkt. Så förhoppningsvis kommer det att bli enklare för konsumenten att välja rätt.