Öm rygg och snedhet.

Iddefixen

Trådstartare
Nu är det dax igen...hästen har ont i ryggen igen.

En "kort" beskrivning av problemet:
Min häst (sto 6 år) har snett bäcken efter en olycka. Det går inte att rätta till. Hon behandlas regelbundet med laser och akupunktur. Mellan varven är det inga problem och hon tävlas i hoppning och fälttävlan - en mycket lovande sådan...
Nu har hon en låsning i hö. sida av rygge (musklerna). Det kommer säkert att släppa med hjälp av mer lasser/akupunktur. Jag rider henne i rätt form och ser till att hon jobbar med ryggen.
Sista tiden har hon haft lite svårt att fatta höger galopp - skjuter i bogen och låser sig. Det börjar bli bättre, säker pga att behandlingen har hjälpt.
Det är inte första gången som hon får ont i ryggen.

MEN!!!
Hur stora chanser har en sådan här häst att fungera bra i framtiden? inte som promenadhäst utan som tävlingshäst...
Jag tror att ryggproblemen kommer av snedheten (det är inte sadlarna - det är kollat nyligen) - vad tror ni om det?

Tycker att det är svårt att få konkreta svar om vad jag ska göra åt denna häst, eftersom hon inte mår bra av att inte gå hårt är det inget alternativ att ha henne som promenadhäst eller liknande. Hon behöver stimulans och behöver få utlopp för all energi. :(
 
Har du bett en bra massör/chiropraktor titta på henne?
Vi har ett varmblodssto på 5 år som har samma problem.
Har precis hittat en kille som är beredd att göra ett försök att rätta till henne. (den enda på 1,5 år som ens vill prova).
Hon är bara behandlad 2 ggr och hon rör sig redan bättre.
Det här skulle ha varit hennes sista tävlingssäsong, men fortsätter det så här, så får hon gå ett tag till.
:banana:(ps. Skulle aldrig sälja henne som promenadhäst, dels för att hon inte skulle trivas med det, dels för att inte riskera att hon går och har ont i onödan Ds.)
 
du får köpa egen laser ;)
Tyvärr har jag inte erfaraenhet av "kroniska" låsningar. Min foderhäst hade snett bäcken, men det blev bättre med några behandlingar (akupunkturen verkar bäst? Han fick magnetfältsterapi, akupunktur och "manipulation"). Back on Track-täcket vore nog något för din häst?
 
Jag har haft ute tre olika kiropraktorer/equiterapeuter - men alla säger tyvärr samma sak. Men den sista tror att hon iaf ska kunna fungera. Men eftersom hon känns så ofräsch nu så är jag inte säker.

Du har inte fått någon form av bra sjukgymnastiksövningar till din häst?
 
Har liknande problem.
Kiropraktor verkar bra, men som sagt är det någon idé i längden? Hästen har ju ont, man vill ju göra något som ger "snabbt" och långvarigt resultat.
 
Inga andra övningar än stretching och minilongering (leda hästen i volt ca 1,5 m i diameter).
Jag tror inte på ett snabbt OCH långvarigt resultat.
Lisa är oxå ett "hopplöst" fall, men han jobbar på, så ge inte upp.
 
Har testat lite men får en negativ respons från hästen. Hon verkar inte alls gilla det. Men om det beror på att jag inte gör helt rätt vet jag ju inte.

Annars tror jag att det är nyttigt!
 
hur går det med din häst? har någon specialiserad equiterapeut kollat på din häst eller bara "vanliga" equiterapeuter?
 
Back on track stalltäcke kostar ca 2600 kr. Utetäcket hade ungefär samma pris men ska bli dyrare har jag hört. Ryggstycket 100x100 cm kostar drygt 600 kr tror jag.
 
:)
Håller med, det finns många förvirrade begrepp i den djungeln. Visst är du Equiterapeut?

Jag tror att problematiken ligger kring att det finns så många olika sorters terapeuter idag, och vissa kanske kallar sig för ET fast att de inte gått den utbildning som du har?

Equiterapeut kan bara de kalla sig som gått just den utbildningen, sen finns det ju ET:er som specialiserar sig inom vissa områden, men grundutbildningen av vad jag förstått är alltid densammma.
 
Jo, jag har gått den utbildningen ja :)
Och nu när jag läser texten jag svarade på, kan jag ju anta att hon menar en E-T som vidare utbildat sig inom ett område?! Eller?

Man får inte kalla sig just Equiterapuet om man inte gått just den utbildningen...

Självklar blir ju alla E-T till viss del Specialiserade inom vissa områden, eftersom vi läser en himla massa olika behandlingsmetoder och det är svårt att ta åt sig och använda allihopa... :)
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har lite problem när jag ska sova, med värk kring höften typ. Jag ligger på ena sidan och då gör det inte ont, kan kännas lite när...
2
Svar
33
· Visningar
1 915
Senast: Badger
·
Kropp & Själ Skulle behöva lite tips… Runt år 2000-2001 kanske så blev jag sparkad i ländryggen i en fotbollsmatch, oprovocerat. Jag ramlade framåt...
2
Svar
22
· Visningar
2 081
Senast: illusion
·
Hundhälsa Jag måste börja nysta i om och när det blir dags för mitt hjärta att vandra vidare. Har några delar jag skulle vilja bolla med den som...
2 3
Svar
41
· Visningar
4 523
Senast: Lipperta
·
Utrustning Snart blir det körhäst av henne istället... Jag är i sadeldjungeln igen. Fröken är inte så himla knepig att hitta nåt som ligger bra...
3 4 5
Svar
89
· Visningar
9 613
Senast: Alexandra_W
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Tråden för spår
  • Uppdateringstråd 29
  • Bra och smakligt blötfoder?

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp