Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Överreagerar jag?

krambanan

Trådstartare
En av hästägarna i mitt stall (kollektiv stall) ringde mig idag och sa att det kommer en russhingst till stallet imorgon som ska gå med hennes shettissto några dagar.

Vi har dåliga elstaket med rätt dålig krut på elen. Detta staket har hon tänkt ha hingst + sto innanför. Dessutom är det ingen hemma mellan 8-18 och på nätterna sover dom ca 22-06. Så hästarna går utan uppsyn större delen av dygnet.

Till saken hör att jag har 2 ston i stallet. En som började brunsta idag. Jag vill inte att någon av dom ska bli betäckta med en russhingst.

Jag protesterade och sa till hästägaren att det inte är ok för mig med en hingst på gården. Kommer antagligen få diskutera det här med henne imorgon igen. Ser inte fram emot saken dock för hon går inte att diskutera med för fem öre. Dessutom har hon inget alls sagt till två andra hästägare som har varsin valack i hagen med mitt ena sto. Den ena valacken är dessutom rätt hingstig och skulle russhingsten komma lös så lär det bli slagsmål.

Tycker ni att jag överreagerar som inte vill ha en hingst på gården? :angel:

/Maria - Ser att det är rätt skumt formulerat så om ni undrar något får ni fråga ;) Hjärnan fungerar inte som den ska idag. :p
 
G

GloriaOrion

Sv: Överreagerar jag?

Jag förstår att du är orolig då din häst är brunstig men du kan inte flytta till nån annan hage eller måste dina hästar gå i den hagen som är precis brevid?

Lycka till!

/I
 

krambanan

Trådstartare
Sv: Överreagerar jag?

Problemet är att alla hagar är jämte varandra och vi har inte något lämpligt staket att hålla hingst innanför.

/Maria
 
Sv: Överreagerar jag?

Då får ni ju se till att hon med shettisen fixar det, det tar inte så lång tid att stängsla in en bit av en hage! Eller köpa ett dunder-elagregat!
 
Sv: Överreagerar jag?

Jag tycker definitivt inte du överreagerar! Hon får väl skicka sitt sto till hingsten. Är det kollektivstall så är det, då kan man inte göra som man vill med så kort varsel. Och framförallt inte när det gäller att stalla upp en hingst om stallet/hagarna är anpassade därefter.
 

krambanan

Trådstartare
Sv: Överreagerar jag?

Jo men nu är det så att hon har sagt till oss att inga hagar får ändras innan vi haft stallmöte. Plus att hon sagt till mig att det finns inga mer stolp (vet redan att det är en ren lögn). Så hon faller ju lite på eget grepp. :rofl: :angel:

/Maria
 

krambanan

Trådstartare
Sv: Överreagerar jag?

Precis vad jag tycker. Dessutom har hon inte ens informerat de övriga på hästägarna. Det har jag fått göra!

/Maria
 

krambanan

Trådstartare
Sv: Överreagerar jag?

Fick precis reda på att hingsten inte kommer. Det stod tydligen på tavlan i stallet idag. :bump:

Undrar bara hur mkt shettismatte kommer skälla på mig nästa gång jag ser henne. :mad: Hon har inte riktigt alla hästar hemma om man säger så. :devil:

/Maria - som är stolt över att jag för en gångs skull sa vad jag tyckte och stod på mig!
 
H

hillevie

Sv: Överreagerar jag?

tycker inte du överreagerat ett dugg.....
hade inte heller accepterat något sådant. min gamla arbetsgivare tog alltid in hingstarna (även sommartid) kl. 11 på kvällen, då det inte längre va full översyn och tog ut dom kl. 6 på morgonen. just för att inte ha löshingst som "besvärar" stallets andra hästar - eller grannarnas........:eek: trots att han hade "anpassade" staket, för att hålla hingstarna inne i hagarna. (1.50 höga trästaket med eltrådar med rejäl ström innanför. visserligen halvblods hingstar, men ändå)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5530 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Jag har en fundering. Jag skaffade en medryttare till vårt sto som stått med dräktig och haft föl innan. Så vi letade medryttare då jag...
3 4 5
Svar
91
· Visningar
8 479
Hästvård Hejsan! Natten till igår fick min ena häst tas bort akut pga troligtvis akut tarmvred. Är i chock & kan inte sluta gråta. Det hela...
2
Svar
21
· Visningar
2 852
Ekonomi&Juridik Som rubriken lyder hur länge ska man vänta på att en ägare hör av sig innan hästarna ska räknas som dumpade? Verkar som om jag jämt...
Svar
18
· Visningar
3 070
Hästvård Hej! Jag har ett tolvårigt D-Ponny sto som jag tävlar dressyrklasser på, det finns nog några som sett mina inlägg här på Buke. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
2 043

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kai Ken
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp