permantentstoppad

Dåligt. Finns ingen möjlighet att stoppa om efter hästens behov. Dessutom måste ju stoppningen förändras när man använt den en tid, om det inte är cement förstås.
 
Men Zaldi är ett bra märke och även dom har ju permanent stoppning i sina sadlar.
Något possitivt måste ju finnas med det, eller?
 
Märkligt då att mer än hälften i hoppeliten väljer
att rida i en Butet-sadel.. :confused:
Eller diverse andra med latexpaneler..
 
Säger det samma.

Visst är det ett minus om den inte går att stoppa om, men någon fördel måste det ju vara.

Man slipper omstoppnings kostnader :D
 
Alla sadelmakare jag har pratat med säger att det inte är bra, vet inte riktigt varför men om stoppningen blir ojämn så är det ju bara att kassera sadlen om den inte går att stoppa om!
 
Men varför permanentstoppas dom dyra sadlarna?
Tex Zaldi har permanentstoppade sadlar.

Det kan ju inte vara så fy skam med permanetstoppade sadlar.

Om en sadel är stoppad med syntetull, går den att stoppas om då?

Latexpanelerna vet jag att det inte går att stoppa om, men syntetull då?
 
Det är väl inget som hindrar att man stoppar äkta ull i en sadel som tidigare haft syntetull. Bara den är omstoppningsbar sa kan du ju stoppa bomull i den om du skulle ha lust med det.

En sadel behöver inte vara bra för att den är dyr. sadelmakaren på Flyinge dissade tex ett märke helt och deras dressyrsadlar kostar väl sådär 16 000 eller nåt.

kan bara inte se varför man vill ha en sadel som inte går att stoppa om. Då sitter man med skägget i brevlådan om hästen ändrar sig tex. Dessutom tycker jag att det känns vanskligt att inte kunna byta ut det som ligger närmst hästen om jag ska ha sadeln i 20 år, villket jag planerar med min Passier. Hur länge håller latex? börjag materialet ändra sig efter några år etc.

Du får väl fråga toppryttarna varför de rider med permanentstoppade sadlar.

Sen behöver man ju inte veta bäst för att man är toppryttare. Tänker på hela den här historien med dagens dressyrelit och hästar som går bakom lod, har orena gångarter etc.

Jag säger bara vad jag tror, och vad jag hört av bla. sadelmakare.
 
Hej
Latexpaneler är ganska ofarliga att köpa, de ändrar sig nämligen inte någon större utsträckning. Butet är latex stoppad. En permanent stoppning kan man visserligen inte stoppa om men man kan byta hela stoppningen ist.
Se till att sadeln är bra till din häst till att börja med. Sadelspecialisten vi använder oss av sa att det spelar ingen roll vilken sadel du köper så länge den inte passar. Vi har provat det mesta vid det här laget (Butet, County, Amerigo etc.) men det som passar den här hästen är en gammal Stübben sadel...*hualigen*
 
Det har jag inget svar på, men bara för att eliten använder det så behöver det ju inte vara bra för det!
 
Jag har fått lära mig att stoppningen i en permanentstoppad sadel inte knölar sig. Så om man har en permanentstoppad sadel och den ligger mycket bra så behöver man aldrig oroa sig för att den ska bli ojämn, knölig eller hård.
Det som kan hända med de permanentstoppade sadlarna är att de kan platta till sig lite, men då finns det inlägg att lägga in under, jäms med stoppningen.
 
Tack för svaret :bow:
Jag vet inte än om den är permanentstoppad men det är bra att höra sig för lite innan man hinner fästa sig för mycket :)
 

Liknande trådar

Utrustning Hej! Bor i Skåne och de har varit ovanligt mycket snö. Har inte kunnat rida för de blivit stora styltor i skorna har rafsat ut varje dag...
2
Svar
21
· Visningar
1 016
Senast: Fazeem
·
Kropp & Själ Efter att ha slutat med preventivmedel som satte mensen på paus är det dags nu igen att hålla koll på mensen. Vad använder ni för appar...
2
Svar
25
· Visningar
904
Foder & Strö Man skall höra mycket för öronen trillar av. Senaste påståendet jag har hört är att betfor enligt en bekant inte skulle vara bra för...
2 3
Svar
53
· Visningar
3 422
Senast: MiniLi
·
Utrustning ”värmelampa” för att det är just värmen jag är ute efter, de kallas väl solarielampor med i en del stall men jag tål inte solen ;) så...
Svar
16
· Visningar
1 068
Senast: JohannaB
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 16
  • Uppdateringstråd
  • Hingstval 2024

Omröstningar

Tillbaka
Upp