Skulle du jobba?

Jag skulle också fortsätta jobba. Kanske med någonting annat än idag, kanske inte - förmodligen något mer volontärt och samhällsfrämjande. Om jag kunde gå ned i tid till typ 25% och det var mer på mina villkor skulle jag nog orka med något sådant, det gör jag absolut inte idag.
Jag är också en sådan som behöver rutiner för att få någonting gjort på riktigt och även om jag förutsätter att jag med så mycket pengar skulle ha ett annat boende än idag, förmodligen med häst och andra djur och trädgård tror jag inte att det vore bra för mig att bli helt isolerad. Den risken vore nog stor om jag inte var tvungen att ta mig till ett arbete eller studier då och då.
 
Först tänkte jag sluta jobba, men så tänkte jag ett varv till. Tänke om skulle nog fortsätta ca 50% eller på timmar.
 
Jag skulle nog jobba 50% på mitt nuvarande jobb och sen skulle jag ägna mig åt kostsamma och roliga intressen som katt och hästuppfödning
 
Inte jobba. Jag tycker jobbet tar så mycket av min tid att jag inte hinner göra allt jag vill, har ju bestämt redan nu att jag ska lägga jakten på hyllan på obestämd tid för det tar tid ifrån annat jag vill lägga mer tid på för tillfället och saker jag vill testa.
 
Jag behöver inte jobba, vilket gör att jag i min egen takt kan satsa på att utveckla mig inom de områden jag faktiskt är riktigt intresserad av för att sedan jobba inom det. Det kunde jag inte förut, då var det press och stress om att jag måste fixa något snabbt och ta en utbildning jag vet ger jobb snarare än att jag skulle älska det.
 
Jag skulle inte jobba heltid, och kanske inte ens med sånt som ger betalt. ;) Men jag skulle vilja lägga mer tid på föreningslivet, forska mer, träna hund mer, fixa i hemmet mer. Jag skulle aldrig bli sysslolös, men jag skulle kunna välja mer fritt vad jag tycker är roligt. Jag ser verkligen fram emot att börja undervisa, men det är inget jag känner att jag måste göra på heltid om det finns andra alternativ. ;)
 
Jag skulle fortsätta! På mitt städjobb på väldens bästa skola, jag älskat att vara med alla fina barn där,gå runt och göra fint, lite extra mysigt för dom alla.
Jag behöver mina jobbarkompisar, dvs all personal på skolan. Och jag gillar alla härliga föräldrar.
Vi har även förskola där, och en dos av de barnen får mej att må bra, och känna mej "viktig"
Jag byter aldrig bort mitt jobb! :heart

* Jenny *
 
Jag gillar att hålla mig sysselsatt så skulle jag inte behöva jobba så skulle jag nog välja att jobba som volontär med nåt jag brinner för iallafall 2-3 dagar i veckan men kunna ta ledigt mellan varven när det behövs.
 
Jag skulle sysselsätta mig med meningsfulla aktiviteter, inte nödvändigtvis i ett lönearbete och absolut inte till 100%.
Eventuellt skulle jag starta eget inom den del av mitt yrke som jag trivs bäst med, och dessutom är bra på. Men mer troligt skulle jag engagera mig mer i ideellt föreningsliv, gå kurser pga intresse och endast hoppa in och jobba extra om något spännande/utmanande/meningsfullt dyker upp, kortare perioder.
Det är viktigare för mig att känna att jag har ett sammanhang och att jag kan göra meningsfull skillnad för andra än att jag har ett lönearbete.
 
Inte en chans att jag jobbat mer om jag inte behövt.
Men då ska jag oxå ha så pass mkt pengar att jag kunnat bygga den gården jag vill på rätt ställe och ändå ha gott om pengar över varje månad för att driva det
 
Jag hade jobbat lite, tycker att skolans värld är helt fantastisk. Ibland kan jag bli lite rädd, man har så mycket "makt" och möjlighet att påverka ett barns liv. Tycker det är helt sjukt häftigt faktiskt.
 
Min upplevelser är att även om man har ett rikt socialt liv privat så kan det vara skönt att ändå ha lite struktur och ett jobb att gå till. Inte dagligen men kanske ngn dag i veckan. Alternativet är väl att jobba ideellt med ngt man verkligen brinner för, men då krävs det nog att man har ganska stor inre drivkraft. Utan hållpunkter och iallfall lite "vardag" så spårar det ganska lätt ut i längden. Har sett detta på hyfsat nära håll.
 
Jag skulle jobba, men deltid. Jag skulle jobba för min egen skull, för att utvecklas, men skippa sånt som känns onödigt. Och jag skulle tillåta mig själv att se tiden i stallet eller i trädgården som arbete.

Jag skulle lätt kunna fylla dagarna med att bli bättre i trädgården, i ridningen eller att specialisera mig inom vården.
 
Jag har under massor av år sagt att jag aldrig skulle sluta jobba om jag vann massor av pengar. I våras ändrades mitt mindset och jag började plötsligt säga att jag skulle sluta jobba. Jag insåg att jag var klar på mitt jobb och slutade i höstas, nu skulle jag inte säga upp mig även om jag vann.
Kontentan, jag vill ha ett jobb som driver och utvecklar mig oavsett pengar.
 

Liknande trådar

Skola & Jobb Svårt få till en vettig rubrik. Men hur fungerar det egentligen i följande scenario: Fast heltidsjobb. Sjukskriven 50% sen flera år...
2
Svar
20
· Visningar
773
Skola & Jobb Den här vintern har fått mig att undra om jag verkligen orkar fortsätta köra buss. Jag älskar det verkligen, det är mitt drömyrke sen...
5 6 7
Svar
122
· Visningar
6 622
Senast: BernT
·
  • Artikel
Dagbok Jag vill bara gnälla av mig, så jag gör det här. Jag hatar att jobba, det har jag alltid gjort sedan jag började sommarjobba. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
2 467
Senast: Exile
·
Samhälle I tråden om religion togs det upp att det var fel att vården erbjöd samtalsstöd till patienter hos en präst när kurator hade semester...
11 12 13
Svar
258
· Visningar
10 558
Senast: Enya
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp