Övr. hem & hobby Tårtor, bröd, kakor och annat

#43
@bettysmatte jättefina tårtor!

Blev dock mest sugen på de små syltkakorna, har du receptet till de? Var de svåra?
Receptet är detta:
https://therewillbecakes.wordpress.com/2013/03/10/karins-syltkakor/

Det är väl ett rätt ordinärt syltkaksrecept - och det går att rulla bollar med en grop i mitten som man brukar göra om man vill. Men jag ville testa min kakpress (som jag har fått helt gratis :) !) så jag gjorde mina syltkakor som små blommor.
 
#52
Vi har ju haft en tråd tidigare för alla (hobby)-bagare och (hemma)-konditorer, men den kändes rätt gammal och full så det är väl dags för en ny?

Vad bakade ni senast? Vad tycker ni är roligt att baka? Något favoritrecept som alla borde testa?

Själv bakade jag en chokladtårta med mjölkchokladkräm och hallon sist jag bakade tårta. Himla enkel och god alltså men eh väldigt svår att äta för mycket av :D
Visa bifogad fil 17034
Har också bakat den nu :D snart dags för provsmakning! Smeten, smörkrämen och chokladglasyren smakade minst sagt lovande i alla fall!! :d
 

Bifogade filer

#54
Hoppas tårtan är god @westernsuzie :D den ser väldigt snygg ut!

Och imponerande att orka baka i den här värmen @bettysmatte Kakorna lät verkligen goda!

Själv orkar jag inte baka utan tvingade sambon att göra det istället :angel: Kardemummabullar fyllda med en tranbär- och röda vinbärssylt samt mandelmassa. Så löjligt gott! Härnäst tänkte jag få honom att baka gifflar med pistasch och whisky, får se om det går bra :sneaky:
 
#55
Hoppträning med påföljande fika gjorde att jag bakade för första gången på evigheters evigheter. Gjorde två sorters småkakor, de ljusa med kanel och kardemumma (visade sig dock att jag var lite snål med kryddningen) och de mörka med kakao och bitar av mjölkchoklad i. Sistnämna blev :d

FA9395FE-21CF-4C99-9B32-633E09277B5F.jpeg
 
#57
Lade detta inlägg i snackis-tråden, men jag tror att det platsar här med. För visst är våfflor bakning?? I alla fall, jag har precis gjort de godaste våfflor jag någonsin ätit. Receptet kommer från en gammal kokbok från 1926 (och faktum är att kokboken från 1884 har ett liknande - dock utan begripliga måttenheter.... ;) ).

Man blandar 2 dl vatten, 2 dl vispgrädde, 3 1/2 dl mjöl, 1/2 tsk salt och 1 tsk socker. Detta får sedan svälla i en timme. Sedan vispar man 3 dl grädde till ett hårt skum och blandar i detta i smeten. Det blir HELT otroliga lyxvåfflor. Har aldrig i mitt liv ätit så frasiga våfflor, tror jag..... :d
 
#59
Körsbärssaft, kärna ur först eller ej? Vet att kärnorna är giftiga, men hittade ett recept som sa att man inte behöver kärna ur först.
 
#60
Körsbärssaft, kärna ur först eller ej? Vet att kärnorna är giftiga, men hittade ett recept som sa att man inte behöver kärna ur först.
Du behöver inte kärna ur då det är nöten innanför det hårda skalet som är giftig, när man gör likör har jag dessutom för mig att man krossar några kärnor för att det ska ge mer smak till likören.
 

Hästar nu

Övrigt nu

Dagbok

Radannonser

  • Springpony sælges

Hästnyheter

Bukefalos

  • Syns inte
Rekommenderas av Google:
Upp