- Svar: 14
- Visningar: 651
Efter en genomförd hopprunda ifrågasatte en medhjälpare den uppmätta tiden. Det eskalerade till att medhjälparen konfronterade domarna och öppet kritiserade dem på sociala medier.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det stod alltså 20 sekunder långsammare i resultatet? I Fas I eller Fas II? Och var ekipaget fortfarande inom maxtiden, dvs utan tidsfel? 20 sekunder i hoppning är ju väldigt mycket tidDen här skillnaden i tid var alltså 20 sekunder.
Fast rätt ska ju vara rätt oavsett om andra tycker det är en skitklass eller inte. Sen ska man givetvis inte gå till personangrepp, hota och bete sig olämpligt, men det ska inte vara okej att ge ekipage felaktiga resultat bara för att det är en låg klass eller för att det ändå inte skulle räckt till medalj. Om jag som ryttare lagt ned tid och pengar på träning, förberedelser osv för att komma till start vill jag ha ett korrekt resultat oavsett rosett eller inte och oavsett nivå på klassen. Jag har ingen aning om vem ryttaren var men denna klassen på 1 meter kanske var det största hen tävlat och hen kanske var jättestolt över rundan? En skitklass för en kan vara en stor milstolpe för en annan och det måste man respektera.Jösses vem vill överhuvudtaget vara domare eller funktionär snart
En klass på 1 meter![]()
Minns inte bedömningen men domarens resultat var 84 sek och enligt filmen 64 sen. Hon var felfri på hinder men enligt domaren långsammare än de som fått stopp.Det stod alltså 20 sekunder långsammare i resultatet? I Fas I eller Fas II? Och var ekipaget fortfarande inom maxtiden, dvs utan tidsfel? 20 sekunder i hoppning är ju väldigt mycket tid![]()
Absolut my badFast rätt ska ju vara rätt oavsett om andra tycker det är en skitklass eller inte. Sen ska man givetvis inte gå till personangrepp, hota och bete sig olämpligt, men det ska inte vara okej att ge ekipage felaktiga resultat bara för att det är en låg klass eller för att det ändå inte skulle räckt till medalj. Om jag som ryttare lagt ned tid och pengar på träning, förberedelser osv för att komma till start vill jag ha ett korrekt resultat oavsett rosett eller inte och oavsett nivå på klassen. Jag har ingen aning om vem ryttaren var men denna klassen på 1 meter kanske var det största hen tävlat och hen kanske var jättestolt över rundan? En skitklass för en kan vara en stor milstolpe för en annan och det måste man respektera.
Skärp dig...Absolut my bad
Såklart måste domare vara helt och hållet felfria annars bör de omedelbart bytas ut
Det är det ingen som säger. Alla kan göra fel och det är helt ok. Men en måste kunna erkänna det och ordna upp sina misstag.Absolut my bad
Såklart måste domare vara helt och hållet felfria annars bör de omedelbart bytas ut
Jag brukar sitta som protokollskrivare och ta manuell tid på våra hopptävlingar. Vi har helt ny tidtagningsutrustning men ibland tar den inte impulsen och då måste vi ha en manuell tid.Jag sitter en del vid den elektroniska tidtagningsdatorn när jag funktionärar på våra hemmatävlingar. Typ den viktigaste uppgiften är ju att hålla koll på när man kan aktivera start och målsensorerna. Man ska kunna rida och gå igenom start och mål utan att den aktiveras om den som sitter vid tiddatorn gör sitt jobb bra. Sen tycker jag att det är den mest komplexa uppgiften i ett domartorn och har man inte koll på hur man gör kan det väldigt lätt bli missar. Tänker att det är ganska vanligt att man får en snabb visning och genomgång och sen förväntas fixa alla steg under ibland stressiga former. Det är lätt att det blir fel men hur man hanterar det efteråt är det viktiga tänker jag.