Tittar in i ditt kök del 26

Status
Stängd för vidare inlägg.
I kväll rensade vi i skåpen hemma. Sambon gjorde libanesiskt ris kokt i buljong och kryddor med diverse lökar och i med torskrygg, baconkuber och crabsticks.
Jag gjorde en kall creme fraiche-sås med vitlök, libsticka, fisk/skaldjurskrydda, peppar, örtsalt och paprikapulver.
Blev riktigt gott!
 
Ikväll gjorde jag renskav med kokt potatis. Sambon hävdade bestämt att "men man har ju ris till renskav" och ville ha och fick det. De odlar mycket ris i Norrland.. 🙄 :laugh:
Hade också svartvinbärsgelé till.
Det blev jäkligt gott iaf! Har längtat efter renskav ett tag nu.
 
Här är matlagningen lite annorlunda eftersom spisen är totaldöd (jordfelsbrytare FTW!) så det är vedspisen som får stå för kokplattorna. Inga problem, jag brukar ju laga mat på den eftersom jag ändå eldar.

Men eftersom jag inte har någon ugn är jag givetvis ohyggligt sugen på gratänger och att baka bröd! :arghh: När spisen väl är installerad kommer jag givetvis inte att vara det längre... :cautious:
 
Chockade köket genom att laga mat! :D
Det blev gohujangglaserad brysselkål med ris.
20230107_154242.jpg
 
Jävligt ful men jävligt god middag!
Tyvärr är löjrommen slut, annars hade jag toppat med det!
Blomkålsmos med pepparrot, lättstekta pilgrimsmusslor, lite skirat smör, rostad vitlök och persilja.
I glaset en ekig och smörig chardonnay.

9B0304F5-CB1C-4D88-8AD5-4B30EDB06056.jpeg
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Flämtningar
  • Valp 2024
  • Guldfasanerna

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp