Tittar in i ditt kök, 18

Status
Stängd för vidare inlägg.
Vi bakar glutenfria lussekatter, och jag har gjort min engelska fruktkaka, dyngdränkt i rom. Med tanke på innehållet är den ine barntillåten.
 
Äkta svenska tacos med goda vänner. Det bjöds dessutom på en sagolik liten kaka med hemgjord glass till kaffet.
 
Efter glädjebudet att söndagens extra beredskap inte faller ut med att rycka in och jobba :banana: så har jag också tänkt roa mig med att göra en chili (denna med högrev, porter och mörk choklad :d ) - och nu blev jag väldigt sugen på att toppa det med egengjorda tortillas, så jag skulle också vilja snika åt mig ett recepttips på dem! Samt gärna på själva chilin också. :)
 
Efter glädjebudet att söndagens extra beredskap inte faller ut med att rycka in och jobba :banana: så har jag också tänkt roa mig med att göra en chili (denna med högrev, porter och mörk choklad :d ) - och nu blev jag väldigt sugen på att toppa det med egengjorda tortillas, så jag skulle också vilja snika åt mig ett recepttips på dem! Samt gärna på själva chilin också. :)
Låter som en supergod chili! Jag gör alltid efter receptet @Hermelin delat med sig av i denna eller förra mattråden. Superbra!

@westernsuzie jag har kört efter det här receptet (men har lagt in rödlöken med annan lag)
https://www.koket.se/bean-taco-med-gron-salsa
 
Jag har varit på brunch. Kockar som svängde ihop Eggs Benedict på beställning, ett glas cava och mycket lax och skaldjursgrejer. Lyckades även duscha bort röklukten ur håret innan (var på jul/30-årsfest igår där vi byggde halmbockar som även eldades upp). Nu ska jag jäsa på soffan några timmar innan det blir glöggmingel hos en kompis :)
 

Kul! Den ska jag nog testa.

Jag gör en rätt annorlunda typ:

500 g blandad torkad frukt (i år korinter, tranbär, blåbär, papaya, mango och fikon och gula russin)

Nästan lika mycket nötter och hackad choklad:D

2 dl bra rom/cognac/amaretto/vad man gillar (maken ylar varje år att jag ska ta en liiiite billigare sort)

1/2 dl socker

Sen låter jag det stå och dra i en bunke i rumstemperatur ett dygn typ.

Rör ner 4 ägg, 3 dl mjöl, lite malen muskot, 250 g smör, kanel, kardemumma, salt, 1 dl muscovadosocker. Ställer längst ner i ugnen på 150 grader i typ 1,5 timme. När den svalnat, hutt på med en slatt bra sprit och svep in i plastfolie.
Sen tar jag fram den efter 3-4 dagar, huttar den igen och sveper in. Efter en vecka är den super, sen bara godare med tiden.
 
Söndagslunch hos vän som bjöd på gudomlig fisksoppa med saffran och saffransbullar.
Sen simskola, svärmorsdebakel och nu har jag för första gången på år skalat potatis. Då krisade BARNET, och valde havregrynsgröt till middag.
Nu känns det meningslöst med potatisen så tror det blir udonnudlar istället:)
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
203
Senast: __sofia__
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 55 56 57
Svar
1 134
· Visningar
54 636
  • Artikel Artikel
Dagbok Himlen är stjärnklar, det har blivit februari. Snart är det vår. Som så oändligt många gånger förut är det dags att släppa in hästarna... 2
Svar
24
· Visningar
3 153
Senast: Cattis_E
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur... 99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
116 270
Senast: Mineur
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp med diarré?
  • Dalmatiner
  • Valp 2025

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp